Mano Gargždai



Pedagogų vakcinacijos pradžia Gargžduose – chaotiška

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Feisbuko ir asociatyvi nuotr. Feisbuko ir asociatyvi nuotr.

Šiandien ryte Gargždų kultūros centre prasidėjo švietimo bendruomenės vakcinacija. Planuota paskiepyti 170 asmenų, tačiau procesas nepraėjo sklandžiai – pedagogai laukė didžiulėse eilėse, neišlaikydami saugių atstumų. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas tvirtino, kad situacija skandalinga ir už tai, jog buvo neužtikrinamas tinkamas srautų valdymas bus atsakingas vakcinacijos procesą vykdantis Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC).

 

Kiekvieną dieną kalbame apie tuos procesus, kaip užtikrinti saugią vakcinaciją. 170 pedagogų – nėra didelis skaičius. Man pačiam kyla klausimas, jei 170 žmonių negebama paskiepyti planingai, iš anksto susiderinus, taip kaip bus skiepijami tūkstančiai? Bus užduoti klausimai ir Gargždų PSPC vadovui. Iš pirminių duomenų, ką jau turiu, apsilankė ir Viešosios tvarkos skyrius, šiuo metu yra rašomas protokolas dėl būriavimosi, tokios situacijos toleruoti negalima“, – komentavo Administracijos direktorius.

Jis minėjo, kad jo žiniomis, buvo sudarytas grafikas pagal rekomendacijas, korektiškai, pedagogams buvo išsiųstos žinutės su paskirtu atvykimo laiku. Vienu metu turėjo būti kviečiama po 10 pedagogų, mat tiek vienoje dozėje yra skiepų. Didžiausia problema, pasak Administracijos vadovo – nesuvaldyti srautai, nors Gargždų kultūros centre – didelės erdvės, tad tą padaryti neturėjo būti sunku.

„Mokytojai galbūt atvažiavo vieni anksčiau ar vėliau – čia jau yra detalės. Natūralu, kad žmogus ruošdamasis tokiam svarbiam reikalui atvyksta anksčiau. Absoliučiai jokio srautų valdymo nebuvo – nei prie durų, nei viduje. Aiškiai buvo pasakyta, kad įeina pro vieną įėjimą, paskiepijus išeina pro kitą“, – kalbėjo direktorius, pažymėdamas, kad susidariusią situaciją vertina labai neigiamai ir tikisi, kad iš situacijos bus pasimokyta.

Jo teigimu, GPSPC vyriausiojo gydytojo laukia atsakomybė, bus vertinamas elgesys.

„Procesas įvyko, tikiuosi nebus to pasekmių“, – vylėsi Administracijos vadovas, primindamas, kad vakcinacija rajone prasidėjo ne šiandien ir jau tūkstančiai žmonių yra paskiepyti.

„Didžioji dalis norinčiųjų skiepytis suėjo vienu metu, nors laiką planavome nuo 9 iki 12 val., bet prieš 9-ias susirinko didžioji dalis. Buvo siuntinėjamos žinutės su nurodytu vakcinacijos laiku“, – kalbėjo Gargždų PSPC vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas.

Jo teigimu, nebuvo patirties skiepyti už įstaigos ribų, neapgalvojo, kad bus reikalingas srautų judėjimą užtikrinantis koordinatorius, nes procesai įstaigoje skiepijant medikus ir kitas grupes ėjosi sklandžiai. Anot vyr. gydytojo, siekiant greičiau paskiepyti besibūriuojančius pedagogus, buvo pakviesta ir antroji komanda, o visas vakcinacijos proecesas baigtas apie pusę 12-os.

„Kai nemažos grupės ėjo į šeimos kliniką skiepytis, tai net laukti reikėdavo. Kitos žmonių grupės, kitaip elgiasi, nors taip pat per pirmą pusdienį buvo paskiepyti šimtai. Bet žmonės ateidavo gerokai rečiau. Įstaigoje net ieškojome ir slaugytojos laukė žmonių, kad panaudotume vakciną. Šį kartą nutiko kitaip“, – situaciją komentavo P. Serapinas, akcentuodamas, kad ateityje planuoja pasimokyti ir didesniais intervalais išskirstyti laikus.

Jis taip pat ragino besiskiepijančiuosius ateiti savo laiku.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,