Mano Gargždai



Nauji koronaviruso protrūkiai – Gargždų ligoninėje ir Slengių daugiafunkciame centre

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Nors šalyje pastaruoju metu situacija dėl užsikrėtimų COVID-19 infekcija stabilizuojasi, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė teigia, kad Klaipėdos rajonui atsipalaiduoti vis dar nevalia – situacija nuolat kinta, todėl ir toliau rekomenduojama vengti socialinių kontaktų.

 

Šiuo metu rajone, pasak A. Syminienės, fiksuoti 2 karšti koronaviruso židiniai – Gargždų ligoninėje bei Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre.

„Praėjusios savaitės antroje pusėje židinys nustatytas Gargždų ligoninėje, serga 6 asmenys – 1 darbuotojas ir 5 pacientai“, – informavo NVSC specialistė.

Ji nurodė, kad infekcija pirmiausia buvo nustatyta Vidaus ligų skyriuje gulinčiam pacientui, o atliekant su atveju susijusius profilaktinius tyrimus, nustatyti ir kiti užsikrėtimai: „Darbuotojas serga besimptome forma, o kiti pacientai gulėjo toje pačioje palatoje. Sergantieji perkelti į specialų COVID-19 skyrių, buvo perorganizuoti darbai, tyrimai atlikti penktadienį, šiandien, imtasi visų priemonių, siekiant užkirsti kelią infekcijos plitimui.“

Kitame židinyje – Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre – praėjusią savaitę registruoti 4 užsikrėtimo atvejai darbuotojams, 2 – vaikams. Dar 1 darbuotojo užsikrėtimo atvejis fiksuotas įstaigai priklausiančiame Gindulių padalinyje.

„Atliekant epidemiologinį tyrimą nustatyta, kad šie atvejai susiję, todėl tai laikoma protrūkiu. Kiekvienu atveju buvo nustatyti didelės rizikos sąlyčiai, darbuotojai ir ugdytiniai išsiųsti privalomai izoliacijai. Visi atvejai išsidėstė vienas po kito padieniui ir nors iš pradžių manyta, kad įstaiga galės užtikrinti kontaktinį ugdymą, savaitgalį nuspręsta, kad tai sudėtinga – per daug darbuotojų turėjo izoliuotis, reikalingas infekcijos plitimą ribojantis režimas“, – dėstė A. Syminienė, pažymėjusi, kad nuo šiandien įstaigoje trims grupėms pritaikytas nuotolinis darbas.

Pasak pašnekovės, Ginduliuose fiksuotas atvejis nesusijęs su kitais, taikoma sąlytį turėjusiųjų izoliacija.

Įstaigoje dirba visuomenės sveikatos specialistė – teikia informaciją tėvams, kad savanoriškai tyrimus gali atlikti ir mažos rizikos sąlytį turėjusieji.

„Situacija Klaipėdos rajone yra labai kintanti – kažkur atsiranda, kažkur pasibaigia. Protrūkis laikomas pasibaigusiu, kai 14 d. įstaigoje neregistruojama naujų susirgimų. Mano, kaip epidemiologės žvilgsniu, mažėjimas yra, bet tikrai nesiekia tokio lygio, kad mes galėtume nesilaikyti bendrųjų reikalavimų, nedėvėtume apsaugos priemonių, – dėstė NVSC specialistė. – Šią savaitę rajone prasidės vyresnio amžiaus žmonių vakcinacija, bet kol turės imunitetą, praeis ilgas laikas. Labai gerai, kad jau pradėjo leisti atidaryti pasiilgtas veiklas, bet būtinai reikia laikytis ir kvadratūros, ir patalpų priežiūros, ir apsaugos priemonių reikalavimų.“

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Klaipėdos rajone per 14 d. 100 tūkts. gyventojų fiksuoti 172,4 atvejai, šalyje – 242,9.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 344 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,