Mano Gargždai



Seime vyks diskusija dėl medžioklės leidimų tvarkos skaidrinimo ir medžioklės kontrolės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Rytoj 13 val. Seimo Aplinkos apsaugos komitetas nuotoliniu būdu rengia diskusiją dėl medžioklės leidimų suteikimo, panaikinimo ir šio proceso kontrolės.

 

Praktika ir vasario pabaigoje pateikta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ataskaita rodo, kad medžioklės leidimų išdavimas neužtikrina pakankamo skaidrumo ir gali sudaryti prielaidas pasireikšti korupcijai. Tokias išvadas pateikė STT, atlikusi teisės aktų, reglamentuojančių teisės medžioti suteikimą, panaikinimą, medžioklės kontrolę ir kitų procedūrų vertinimą, ir išsakiusi kritines pastabas dėl galimų korupcijos rizikų.

„Praėjusiais metais turėjome ne vieną skandalingą medžioklę, kurių tyrimai parodė, kad esama daug neskaidrumo ir trūkumų medžioklių organizavime ir kontrolėje. Taip pat, nuo pat 2019 m., panaikinus medžiotojų sąvadą, nebuvo priimti nauji sprendimai, kurie užtikrintų tinkamą medžioklių organizavimą ir apskaitą. Būtina grąžinti diskusiją apie elektroninius medžioklės lapus“, – sako komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Diskusijoje kviečiami dalyvauti komiteto nariai, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos departamento, Policijos departamento, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Medžiotojų ir žvejų draugijos, Medžiotojų sąjungos „Gamta“, Sūduvos medžiotojų sąjungos, Ginklų pirklių asociacijos atstovai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 615 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,