Mano Gargždai



Klaipėdos rajono savivaldybė: mokyklos pasiruošusios priimti pradinukus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Gyventojams kylant neaiškumų dėl pradinukų grįžimo į mokyklas, Klaipėdos rajono savivaldybė primena, kad visos rajono mokyklos pasiruošusios nuo pirmadienio į mokyklas priimti pradinių klasių moksleivius. Šiais mokslo metais Klaipėdos rajone mokosi 2 089 pirmų–ketvirtų klasių mokiniai.

 

„Testuotis nebėra privaloma, tik rekomenduojama. Vaikai, negalintys lankyti ugdymo įstaigos, galės pamokas stebėti nuotoliniu būdu“, – informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova.

Primename, kad toks testavimas kaupinių metodu tapo nebūtinas nuo trečiadienio, Vyriausybei priėmus nutarimą, kad visi pradinukai, kai sergamumo rodiklis savivaldybėje neviršija 200 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų, gali grįžti į klases. Klaipėdos rajone šis rodiklis, penktadienio duomenimis, siekia 172,4.

Visos Klaipėdos rajono mokyklos, anot Savivaldybės, sutiko ir pirmadienį priims pradinukus. Pasiteiravus, ar nekilo pedagogų prieštaravimo dėl grįžimo, mat daugelis jų yra paskiepyti dar tik viena vakcinos doze, Savivaldybės specialistė tikino, kad informacijos apie atskirų pedagogų prieštaravimus neturima.

Savivaldybė primena, kad mokyklos turi užtikrinti visus saugumo reikalavimus: asmens higienos, atstumų, srautų reguliavimo. Kaukės klasėse nėra privalomos.

Nuo pirmadienio bus leidžiamos konsultacijos kontaktiniu būdu abiturientų grupėms iki 5 asmenų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 493 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,