Mano Gargždai



Gargždų krepšininkai sezoną baigė istoriniu pasiekimu: kaip jie patys vertina rezultatą?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų krepšinio klubo nuotr. Gargždų krepšinio klubo nuotr.

Gargždų krepšinio klubas šiemet Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną baigė ketvirtfinalyje, neįveikę buvusių čempionų Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ barjero. Reguliarusis sezonas baigtas 5-oje turnyrinės lentelės vietoje – tai istorinis pasiekimas Gargždams. Praėjusiame sezone, kuris buvo nutrauktas dėl pandemijos, komanda tenkinosi 9-ąją vieta. Pasiteiravome, kokios krepšininkų, trenerio, vadovybės nuotaikos ir kokios buvo kliūtys, sutrukdžiusios žengti į finalinį ketvertą.

 

 

Vyr. treneris Erikas Kubilius

Kaip vertinate komandos rezultatą? Ko pritrūko ketvirtfinalyje?

„Vertinu tikrai gerai, istorinis pasiekimas, ko Gargždai nebuvo pasiekę. Nepasisekė, kad susitikome su daugkartiniais čempionais, buvo sunku, pritrūko žaidėjų rotacijos. Jonas Dumašius žaidė su vaistais nuo skausmo. Taip pat Deividas Anužis negalėjo padėti, tik vienas varžybas išėjo, ir Arvydas Kačinas buvo neseniai patyręs traumą, ne šimtu procentu pasiruošęs.

Su kokiais iššūkiais teko susidurti šiame sezone?

Iššūkiai – varžybų nukėlimas, buvo situacijų, kad kitą dieną turi būti varžybos ir staiga jas atšaukia ir žaidžiame su kita komanda. Taip pat buvo suspaustas tvarkaraštis sezono pabaigoje, turėjome po tris–keturias varžybas per savaitę.

Kaip vertinate savo kaip trenerio darbą?

Sunku vertinti, manau, kad esu jaunas ir prieš akis dar daug, tobulėti visada yra kur. Tai mano pirmasis sezonas nuo pradžių iki galo, tai daug kur reikia tobulėti, bet šiaip visai patenkintas komandos rezultatu, kad likome reguliariajame sezone 5-i. Nacionalinė lyga, manau, šiemet buvo itin stipri, palyginus su ankstesniais metais.

Kokios įsimintiniausios akimirkos?

Ypatingos varžybos buvo su Šakių „Vyčio“ komanda, su trimis pratęsimais. Vienos iš įdomesnių ir psichologiškai sunkesnių.

Kokie ateities planai? Ar ketinate treniruoti „Gargždus“ ir kitą sezoną?

Priklausys nuo klubo direktoriaus, dalininkų. Norisi likti netoliese, kadangi mano studijų metai kiti – paskutiniai, norisi, čia, šalia Klaipėdos.

 

Žaidėjas Mantas Ruikis, rezultatyviausias visoje NKL lygoje (18,1 t.)

Kaip vertinate komandos rezultatą? Ko pritrūko ketvirtfinalyje?

Prieš sezoną, manau, ne visi tikėjosi, kad jį baigsime 5-oje vietoje. Pasirodymas butų dar geresnis jei ne kelios praloštos varžybos, kurias turėjome laimėti. Tada būtume ir kitoje turnyrinės lentelės vietoje. Nežinia, kaip būtume užbaigę sezoną. O ketvirtfinalyje žaidžiant prieš praėjusių metų nugalėtojus reikia ne tik visiems atiduoti visas jėgas, bet turi ir pasisekti, kad laimėtume. Ir, aišku, didesnės žaidėjų rotacijos.

Kokios įsimintiniausios sezono akimirkos?

Įsimintinų akimirkų buvo nemažai, bet galbūt aštuntfinalio seriją prieš Vilniaus „Perlas-Energija“ smagu buvo laimėti.

Kaip vertinate atmosferą komandoje? Trenerių ir vadovybės darbą?

Atmosferą komandoje ir trenerių darbą vertinu gerai, smagu yra žaisti, kur yra jaunas kolektyvas, norintis laimėti.

Kokie ateities planai?

Ateities planai yra pailsėti, atsistatyti ir pradėti po truputį sportuoti. Negaliu ilgai nesportuoti, nes paskui sunkiau būna įsivažiuoti. Dėl kito sezono – ne viskas nuo manęs priklauso, tad dėl ateities bus matyti.

 

Žaidėjas Modestas Kumpys, džiuginęs dėjimais ir ne kartą puošęs gražiausių epizodų siužetus, 4 vieta NKL pagal atkovotus kamuolius (8,1), 8 vieta pagal naudingumą (18,4).

Kaip vertinate komandos rezultatą? Ko pritrūko ketvirtfinalyje?

Pasirodymą vertinu gerai, ketvirtfinalyje pritrūko sėkmės ir šalto proto.

Kokios įsimintiniausios sezono akimirkos?

3 pratęsimai prieš Šakių „Vytį“, kai atsisakėme pasiduoti ir kovojome iki pat pabaigos 55 minutes.

Kaip vertinate atmosferą komandoje? Trenerių ir vadovybės darbą?

Atmosfera buvo pakankamai gera. Trenerių ir vadovybės darbą vertinu puikiai.

Kokie ateities planai? Ar liksite „Gargždų“ komandoje?

Planuoju toliau žaisti krepšinį ir auginti sūnų. Sunku pasakyti, daug laiko iki kito sezono, bet nesakau „ne“.

 

Žaidėjas Oskaras Pleikys, 20-metis, kylantis perspektyvus jaunasis žaidėjas, užėmęs 5 vietą NKL pagal atkovotus kamuolius (7,97).

Kaip vertini komandos pasirodymą šiame sezone? Ko pritrūko ketvirtfinalyje?

Vertinu labai gerai, manau ketvirtfinalyje pritrūko žaidėjų rotacijos.

Kokios buvo įsimintiniausios akimirkos šiame sezone?

M. Ruikio lemiamas metimas.

Kaip vertini atmosferą komandoje? Trenerių ir vadovybės darbą?

Atmosfera labai gera, visi sutaria. Vadovybės ir trenerių darbui neturiu priekaištų.

Kokie ateities planai? Ar ketini likti komandoje?

Ketinu likti.

 

Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas.

Kaip vertinate komandos rezultatą?

Labai gerai, pateisino siekius, nors visi norėjome, patekti į finalinį ketvertą, bet, manau, kad šis rezultatas tikrai yra labai aukštas pasiekimas Gargždams.

Noriu pasidžiaugti ir antros komandos, kuri buvo sudaryta iš jaunimo ir vieni patys atstovavo Regionų krepšinio lygoje. Tai irgi didelis žingsnis, nes Sporto centro siekis ir yra – kuo daugiau sportuojančių ir kad jaunimas galėtų atstovauti ir pagrindinei komandai ateityje.

Džiaugiamės sezonu, komanda po Sporto centro vėliava deramai atstovavo Gargždų miestui, Klaipėdos rajonui.

Kokie ateities planai?

Sieksime išlaikyti konkurencingą komandą ir siekti dar aukštesnių tikslų. Labai norime, kad žiūrovai galėtų ateiti į varžybas, labai sunku buvo žaisti be jų.

Pasidalinkite savo spėjimu, kas šiemet galėtų tapti NKL čempionais?

Pagal sudėtį stipriausia yra Jonava, bet, manau, kad mūsų skriaudikai – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ turi didelių galimybių. Kažkuri iš šių komandų.

 

 

„Gargždai“ klubo direktorius Justas Bražas

Kaip vertinate komandos rezultatą?

Imant visą sezoną ir koks buvo sudėtingas dėl pandemijos, 5-a vieta mums, augančiai organizacijai, klubui nėra blogai. Aišku, norėjosi to ketverto, prizinės vietos, bet atidėjome kitam sezonui.

Ko pritrūko ketvirtfinalyje?

Turėjome traumuotų žaidėjų, pritrūko rotacijos. Gal kai kuriuose momentuose – ir sėkmės, nes dvi varžybos buvo tokios, kur pralošėme paskutinę minutę. Žinoma, ir varžovai su didesne patirtimi, žaidėjai eilę metų finaliniuose ketvertuose.

Kokie artimiausi planai?

Turime planus organizuoti 3 prieš 3 varžybas, 5-ių turų, dabar vyksta organizaciniai reikalai, dirbame ties tuo. Neaišku, kada ir kaip karantiną atlaisvins, sunku planuoti.

Ar pavyks išlaikyti komandos branduolį?

Stengsimės išlaikyti, kai kuriems jau pasibaigė sutartys, kai kuriems dar galioja ir kitą sezoną. Galvojame, kad pasipildysime dar keliais žaidėjais, vasaros darbai tokie laukia. Norint kilti aukščiau, reikia stiprintis.

Pasidalinkite savo spėjimu, kas šiemet galėtų tapti NKL čempionais?

Favoritai yra Jonava, ten vyksta ir ketverto varžybos, jie turi ambicijas išeiti į LKL, bet, manau, Marijampolė tikrai jiems pasipriešins, tai bus labai įdomus pusfinalis. Sunku prognozuoti, visos pajėgios komandos.

Sezono pabaigoje organizavote konkursą, kuriame buvo galima laimėti elektrinį paspirtuką, reikėjo teisingai užpildyti NKL turnyro galutinę komandų rikiuotę. Ar kam nors pavyko tai padaryti?

Nesulaukėme teisingo atsakymo, visą sezoną rengėme žaidimus-totalizatorius, kur buvo galima laimėti 50 Eur čekį į kavinę „Auksinis liūtas“. Kadangi niekas nelaimėjo, o kartais pritrūkdavo tik vieno taško iki teisingo spėjimo, 5-is aktyviausius savo fanus apdovanojome 30 Eur čekiais į „Auksinį liūtą“, klubo atributika.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 349 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,