Mano Gargždai



Kviečia neįgaliųjų fotografijų konkursas „Pasaulis mano akimis“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Dvidešimt pirmąjį veiklos pavasarį pasitinkanti sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija (SIŽGB) „Gargždų viltis“ nestokoja kūrybinio polėkio. Klaipėdos rajone bendrija šiuo metu vienija 51 šeimą. Gražiai organizacijos sukakčiai paminėti negali sutrukdyti net karantino apribojimai – sumanytas unikalus nuotolinis fotografijų konkursas „Pasaulis mano akimis“.

 

Įprasminti akimirkos grožį

SIŽGB „Gargždų viltis“ pirmininkė Dovilė Savickienė įsitikinusi, jog žmonės su negalia dažnai turi įvairiausių gebėjimų, kuriuos reikia paskatinti ir išvystyti, o saviraiškos ir bendruomeniškumo galimybė, socializacija kiekvienam yra labai svarbi. „Gyvenimo kokybė iš esmės priklauso nuo kūrybiško požiūrio į gyvenimą“, – sako viena iš fotografijų konkurso „Pasaulis mano akimis“ įkvėpėjų.

„Bundant pavasario šilumai ir saulei, norime pakviesti visus negalią turinčius žmones fotografuoti ir sustabdytame kadre įprasminti gyvenimo akimirkos grožį, originalumą, jaukumą, trapumą. Įprasminti būtent tai, kas pačiam atrodo kažkas ypatinga, ko galbūt nepastebi kiti“, – konkurso tematiką apibūdina Dovilė akcentuodama, kad svarbiausia sąlyga – nuotraukos turi būti darytos tik neįgalaus asmens, turinčio galiojantį neįgalumo pažymėjimą, nepriklausomai nei nuo jo amžiaus, nei nuo jo gyvenamosios vietos.

Pasak „Gargždų vilties“ pirmininkės, dalyvaudami šiame konkurse, būdami aktyvūs, kiekvienas prisidės prie organizacijos minimos 20-mečio šventės, kuri dėl karantino liko neatšvęsta pernai.

„Būkime matomi, parodykime savo kūrybiškumą. Nuoširdžiai norėčiau paskatinti prisijungti visus, kurie gali padėti. Galbūt žinote neįgalų žmogų, kuris norėtų būti šio projekto dalyvis, tačiau neaišku, ar jį pasieks ši informacija. Gal galite jam perduoti šią žinią apie fotografijų konkursą? O galbūt kažkam reikia pagalbos atsiunčiant nuotrauką ir duomenis konkursui? Net ir mažytė pagalba neįgaliajam gali būti lemianti, galbūt šis konkursas atvertų jo neišnaudotas kūrybines galias?“ – į geros valios žmones pagalbos kreipiasi viena iš fotografijų konkurso sumanytojų D. Savickienė.

 

„Neįgaliųjų fotokonkursui „Pasaulis mano akimis“ ir bendrijos 20-mečio šventei tikimės rėmėjų pagalbos, labai pradžiugino, kad keletas jau atsiliepė. Esame nuoširdžiai dėkingi nuolatiniams mūsų bendrijos rėmėjams, nes jų dėka patyrėme daug nuostabių akimirkų, kelionių, išgyvenome gražias asmenines ir visos organizacijos patirtis. Apie fotografijų konkursą ir bendrijai reikalingą finansinę paramą galite teirautis tel. 8 601 11 888 arba parašyti el. paštu “, – ragina bendrijos „Gargždų viltis“ pirmininkė D. Savickienė.

 

Nuostatai – aiškūs ir paprasti

Neįgaliųjų fotografijų konkurso „Pasaulis mano akimis“ vertinimo komisijos narys, fotografas Andrius Jokubaitis pirmiausia atkreipia dėmesį, kad nors yra tam tikros konkurso sąlygos, tačiau jas reikia vertinti realiai, neišsigąsti: oi, tai per sunku, oi, tai ne man.

„Iš tiesų viskas labai paprasta: fotografuojate, atrenkate labiausiai patikusį kadrą ir siunčiate konkurso organizatoriams. Nereikia nuotraukų nei dailinti kokiomis nors kompiuterinės grafikos technologijomis, nei jas apkarpyti. Tiesiog siųskite pirminį kadrą, tada nuotrauka atitiks techninius konkurso parametrus“, – pataria A. Jokubaitis.

Jo nuomone, konkurso idėja labai patraukli ir stimuliuojanti neįgaliųjų socialinę veiklą, skatinanti skleistis jų kūrybiškumą panaudojant mobiliuosius įrenginius, tuo pačiu tobulinant ir moderniųjų technologijų įgūdžius.

Konkurso dalyviai balandžio 1–31 d. gali atsiųsti 1–3 fotografijas, kurios bus eksponuojamos elektroninėje erdvėje. Fotografijų formatas turi būti JPG ir/ar JPEG; bylos formatas neturi viršyti 10 MB; nuotraukos didžiosios kraštinės ilgis – ne mažiau kaip 2500 pikselių; raiška – 300 dpi. Fotografijas konkursui, nurodant savo asmens duomenis, reikia siųsti el. paštu , jei kiltų darbų persiuntimo nesklandumų, galima susisiekti nurodytu el. paštu arba tel. +370 601 11 888.

Pateiktus darbus vertins konkurso organizatorių sudaryta komisija ir internetinės „Facebook“ parodos „Pasaulis mano akimis“ lankytojai.

Visuomenės balsavimui skirtas laikas numatytas gegužės 6–12 d.

Konkurso laimėtojai – 20 komisijos ir visuomenės balsavimu atrinktų fotografijų – bus paskelbti gegužės 14 d.

„Šįkart nutarėme neskirti jokių prizinių vietų. Atrinktos nuotraukos bus įrėmintos parodai, kurios ekspoziciją planuojame per būsimą bendrijos 20-mečio šventę. Deja, kada tiksliai ji vyktų, dar nežinome, nes juk dabar visi esame apriboti karantino. Dar turime gražią svajonę, kad rėmėjų pagalba išleisime specialų žurnaliuką su konkurse atrinktomis nuotraukomis. Siekiame, kad taip išliktų konkurso pridėtinė vertė“, – sako ketverius metus bendrijai „Gargždų viltis“ vadovaujanti D. Savickienė.

 

Neįgaliųjų fotografijų konkurso „Pasaulis mano akimis“ vertinimo komisijos narys, fotografas A. Jokubaitis pirmiausia atkreipia dėmesį, kad nors yra tam tikros konkurso sąlygos, tačiau ketinantiesiems dalyvauti pataria neišsigąsti.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 407 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,