Mano Gargždai



„Tavo idėja“ rezultatai – balandžio viduryje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gyventojų pateiktos vizualizacijos, nuotraukos Gyventojų pateiktos vizualizacijos, nuotraukos

Meras Bronius Markauskas penktadienį savo feisbuko paskyroje pranešė, kad už gyventojų pasiūlytas idėjas balsavo beveik 7 tūkstančiai gyventojų. Tiesa, laimėtojai paaiškėti, anot mero, turėtų balandžio viduryje, nes užtruks procesas, tikrinant kiekvieną balsą.

 

„Įspūdingas skaičius, juk tai daugiau nei dešimtadalis rajono gyventojų. O jei turėsime omenyje, kad balsuoti galėjo tik nuo 16 metų, tai šis procentas dar gerokai didesnis. Esu nustebęs ir itin džiaugiuosi, kad šis projektas sulaukė tokio didžiulio susidomėjimo. Balsų skaičius rodo, kad Jums projektas svarbus ir reikalingas. Ačiū visiems teikusiems idėjas. Ačiū ir balsavusiems“, – socialiniame tinkle rašė rajono vadovas.

Klaipėdos rajono savivaldybė išplatintame pranešime spaudai tikslino, kad balsus atidavė 6 927 gyventojai. Elektroniniu būdu balsavo 5 918, popierinį balsavimo biuletenį užpildė – 1 009 gyventojai.

Mero teigimu, balsų skaičiavimas užtruks, nes reikia sutikrinti balsavusiųjų duomenis su Registrų centro: „Kad būtų aišku, jog balsavo ne „vaiduoklis“, o tikras žmogus.“

Jau po pirminio tikrinimo nustatyta, kad 236 balsavę gyventojai – 158 elektroniniu būdu ir 78 – popierine balsavimo anketa, nenurodė arba netinkamai nurodė savo asmens kodą. Be jo savivaldybės darbuotojai negali nustatyti, ar balsą atidavęs gyventojas yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą Klaipėdos rajone. Dėl šios priežasties šie balsai yra laikomi netinkamais ir atmetami. Dar 3 gyventojai, kurie balsavo pildydami popierines balsavimo anketas, tiesiog nepažymėjo idėjų, už kurias atiduoda savo balsus.

288 elektroniniai balsai negali būti įskaityti, nes jie pateikti gyventojų, kurie balsavo daugiau nei vieną kartą. Pagal taisykles, buvo įskaitytas tik paskutinis balsas. Kitaip tariant, tie 288 balsai yra pertekliniai, nes vienas žmogus balsavo po du, tris ar keturis kartus.

Taigi į tolesnį balsų tinkamumo nustatyto etapą keliauja 6 400 gyventojų balsų – 5 472 gautų elektroniniu būdu ir 928 – popieriniu.

Savivaldybė planuoja, kad per artimiausias dvi savaites patikrins, ar visi tolesniame balsų skaičiavime dalyvaujantys ir savo balsą tiek elektroniniu, tiek popierine anketa atidavę asmenys yra ne jaunesni nei 16 metų ir gyvenamąją vietą Klaipėdos rajone deklaravę gyventojai. Taip pat sugretins elektoriniu ir popieriniu būdu gautus balsus; primename, kad tam pačiam gyventojui balsavus elektroniniu būdu ir užpildžius popierinę balsavimo kortelę, galios elektroniniu būdu gautas balsas, ir tam pačiam gyventojui užpildžius kelias popierines balsavimo korteles, nė vienas balsas nebus įskaitomas.

Meras prašė gyventojų kantrybės ir žadėjo, kad, sulaukus laimėtojų, pradės įgyvendinti idėjas.

Primename, kad dalyvaujamasis biudžetas, kuomet idėjas galėjo siūlyti gyventojai Klaipėdos rajone vyko pirmą kartą, iš viso projektų įgyvendinimui numatyta skirti net 300 tūkst. eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 341 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,