Mano Gargždai



A. Dulkys: judėjimo ribojimo nuo trečiadienio atsisakoma

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Policijos departamento nuotr. Asociatyvi Policijos departamento nuotr.

Ministrų kabinetas antradienį nesirinko į posėdį svarstyti judėjimo ribojimų tarp savivaldybių, kaip buvo planuota. Vietoje to buvo surengtas neformalus ministrų pasitarimas. Po jo surengtoje spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pristatė naujausią informaciją apie epidemiologinę situaciją šalyje. Jis pranešė, kad nuo trečiadienio baigs galioti judėjimo ribojimai tarp savivaldybių.

 

„Šiandien norėčiau pakalbėti dviem temomis. (...) Tai viena susijusi su judėjimu tarp savivaldybių. O kita – sprendiniai dėl vakcinacijos spartinimo“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Nuo vidurnakčio yra atveriamas judėjimas tarp visų savivaldybių. Šis ribojimas buvo grąžintas ribotam laikui, per Velykas. (…) Vyriausybė priėmė sprendimą šio ribojimo netęsti“, – sakė ministras A. Dulkys.

Ministras teigė, kad dabar reikia veikti 3 kryptimis.

„Nuo tam tikrų draudimų ir ribojimų pereiname prie veikimo. Norėtųsi, kad veiktume 3 kryptimis: kuo kokybiškesnis ir spartesnis testavimas, kuo spartesnis vakcinavimas ir pačios visuomenės palaikymas. Reikia laikytis visų rekomendacijų“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Jis pabrėžė, kad jei visos 3 kryptys bus naudojamos, galima suvaldyti ligos plitimą.

„Nutarėme plėsti galimybes, spartinti vakcinaciją. Ir šią savaitę įjungsime paralelinį greitį – išnaudojant „AstraZenecos“ ar „Vaxzevria“ likučius, pradėsime vakcinuoti didelius kolektyvus, dideles įmones“, – sakė A. Dulkys.

Taip pat skiepytis nuo koronaviruso bus galima ir vaistinėse. Jis teigė, kad šiuo metu yra nesunaudota apie 60 tūkst. šios vakcinos dozių.

Delfi primena, kad per praėjusią parą šalyje nustatyti 686 nauji COVID–19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas.

Praėjusią parą šalyje atlikti 3 699 molekuliniai (PGR) ir 1795 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso. Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 382,3 atvejų. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7,5 procento.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,