Mano Gargždai



B. Markauskas: koalicijų naktinės permainos surišo man rankas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
B. Markauskas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. B. Markauskas. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Praėjusią savaitę tapo oficialu, kad dabartinė Klaipėdos rajono valdančioji dauguma – „valstiečiai“, konservatoriai, liberalai ir visuomeninis komitetas „Bendra“ – byra. Naują koalicijos susitarimą balandžio 13-ąją pasirašė 17 rajono politikų, mažumoje lieka dirbti gyventojų tiesiogiai išrinktas meras Bronius Markauskas. Tylą nutraukęs meras savo feisbuko paskyroje savaitgalį pakomentavo susidariusią situaciją.

 

Mero pozicija:

„Nesu prietaringas, bet Taryboje šią savaitę susiklostė situacija, kad norom nenorom tenka susimąstyti: skaičius 13 tikrai yra lemtingas. Nauja Koalicijos sutartis sudaryta būtent balandžio 13. Ir ja iš Tarybos daugumos išeliminuojamos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei visuomeninio komiteto „Bendrai” frakcijos.

Bandant pateisinti užkulisiniu susitarimu sudarytą naują koaliciją, viešojoje erdvėje iš buvusių partnerių girdimi nepelnyti komentarai. Esą mūsų pusę kadencijos veikusią koaliciją buvo stengtasi išsaugoti, tačiau tos pastangos neva buvusios bevaisės. Todėl jiems ir nelikę kito kelio kaip tik kurti naują koaliciją per bortą permetus „valstiečius“ ir „bendriečius“. Taip pat, be jokių konkrečių faktų ir argumentų, iš kai kurių mūsų buvusių partnerių lūpų dabar skleidžiamas priekaištas esą pasimatė negerų tendencijų ir planuojant Savivaldybės darbus.

Noriu atvirai ir labai paprastai pasakyti visiems Jums – esu tolerantiškas, pakantus ir konfliktines situacijas diplomatiškai linkęs spęsti žmogus. Niekada nesu priėmęs vienašališkų sprendimų be pasitarimo su koalicijos partneriais.

Tai, ką esame nuveikę Klaipėdos rajono žmonių gerovei, esame nuveikę kartu. Kartu planuodami, kartu diskutuodami, kartu priimdami sprendimus. Tai įrodo ir Tarybos posėdžiai, kuriuose sprendimai dėl visų svarbių kiekvienam rajono gyventojui klausimų buvo priimami koalicijai balsuojant vienbalsiai. Jei dėl vienokių ar kitokių sprendimų esame pasielgę neįžvalgiai, jei kai kurie suplanuoti darbai vyksta ne taip sparčiai, kaip visi norėtume – vadinasi visi kartu ir esame atsakingi už kiekvieno iš mūsų veiksmus, kai kurių galbūt ir kompetencijų trūkumą.

Juk kas nedirba, tas ir neklysta. Taigi geresnių už geresnius tiek buvusioje, tiek naujai suformuotoje koalicijoje, matyt, nebus.

Savo balsą už mane tiesioginiuose mero rinkimuose atidavė 8701 rajono gyventojų. Bet koalicijų naktinės permainos surišo man rankas. Tokie susitarimai apriboja mano kaip mero teises, galimybes ir net komandos pasirinkimą.

Ir pabaigai. Nepamatuotos politinės ambicijos, asmeniškumai, badymas pirštais, kad tas ar anas blogas – niekada man nebuvo ir nebus aukščiau mūsų rajono gyventojų interesų.“

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,