Mano Gargždai



Dauguma 5–11 klasių moksleivių rajone į suolus negrįš: stabdo testavimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Vyriausybės sprendimu, nuo gegužės 10 d., pirmadienio, į mokyklas kontaktiniam ugdymui gali grįžti 5–11 klasių mokiniai. Mokymasis galės būti organizuojamas ne tik nuotoliniu, bet ir mišriu būdu, derinant kontaktinį ir nuotolinį mokymą, kaip tai vyko šių mokslo metų pradžioje. Sprendimus dėl mokymo organizavimo būdo – nuotolinio ar mišraus – priims savivaldybės. Šiuo metu mišriu būdu jau mokosi pradinukai, nuo gegužės 3 d. – ir abiturientai. Domėjomės, kokiu būdu baigti mokslo metus nusprendė vyresnių klasių moksleiviai Klaipėdos rajono ugdymo įstaigose.

 

Į suolus grįš judrėniškiai

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius informavo, kad po užvakar vykusio pasitarimo su ugdymo įstaigų vadovais pasimatė tendencija, kad pačios švietimo bendruomenės (pedagogai, tėvai, mokiniai) nori šiuos mokslo metus baigti nuotoliniu būdu.

„Grįžimą į kontaktinį ugdymą ir testavimą kaupinių metodu svarsto tik Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos skyrius“, – nurodė A. Petravičius.

Pasak Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos direktorės Laimos Navickienės, Judrėnuose nuo pirmadienio į suolus sės 24 moksleiviai.

„Apklausėme mokinius, jų tėvus, tai jie nepageidauja grįžti prie kontaktinio ugdymo, – kodėl negrįš kiti Veiviržėnų gimnazijos skyriai aiškino įstaigos vadovė. – Nemanau, kad dėl tyrimų. Labiau dėl to, kad liko ne pilni du mėnesiai, nėra apibrėžtumo, kiti gal bijo, kad gali užsikrėsti vaikai. Konkrečiai neklausėme, kodėl yra tas nenoras.“

Pasak direktorės, Veiviržėnų gimnazijos beveik visi mokytojai dirba kontaktiniu būdu, tai skaičius, kurie būtų turėję prisijungti – nedidelis.

„Mokytojų pozicija dėl grįžimo buvo teigiama, nes beveik visi pasiskiepiję, kiti testuojasi. Mūsų pozicija tokia, kad saugome save ir kitus. Kolektyve, bent jau tarp darbuotojų, nekilo jokių abejonių dėl testavimosi“, – kalbėjo L. Navickienė.

 

Nepageidauja testavimo

Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Baliutavičienė teigė, kad negrįžti prie kontaktinio ugdymo nusprendė tėvai ir moksleiviai.

„Visų pirma – dauguma nenori testuotis kaupiniais. Tai būtų pagrindinė priežastis. Dešimtokai nebemato reikalo grįžti į mokyklą – pagrindinio ugdymo pasiekimo patikrinimas jau įvykęs, jie įprato dirbti nuotoliniu būdu ir mano, kad sėkmingai užbaigs mokslo metus nuotoliu“, – priežastis, kodėl nebus grįžtama prie kontaktinio ugdymo, nurodė direktorė, pažymėjusi, kad apie 50 proc. įstaigos mokytojų buvo už grįžimą į ugdymo įstaigą.

Šiuo metu mokykloje ugdomi mokiniai, kuriems sudėtingesnės sąlygos mokytis namie.

Gargždų „Minijos“ progimnazijos direktorius Julius Gindulis informavo, kad, atlikus mokytojų, vaikų ir tėvų apklausą paaiškėjo, kad dauguma taip pat pageidauja mokslo metus užbaigti nuotoliniu būdu.

Iš 562 apklausoje dalyvavusių moksleivių, 83 proc. pasisakė už nuotolinį ugdymą, už mišrų – 7 proc., už kontaktinį – 8 proc. vaikų. Iš 589 apklausoje dalyvavusių tėvų, globėjų 72 proc. pageidauja mokslo metus baigti nuotoliniu būdu, mišrų būdą palaikė 4 proc. apklaustųjų, kontaktinį – 24 proc. tėvų.

Pasiteiravus, kokios pagrindinės tokio apsisprendimo priežastys, mokyklos direktorius vardijo, kad mokytojai sako, kad liko labai nedaug iki mokslo metų pabaigos (birželio 23 d.), tad toks grįžimas, anot jų, nėra tikslingas.

„Tėveliai ir vaikai mano, kad didžioji problema – testavimas“, – priežastį įvardijo J. Gindulis.

Jam antrino ir Dovilų pagrindinės mokyklos direktorius Arūnas Grimalis, akcentuodamas, kad daug kas norėtų grįžti į mokyklas, tačiau pagrindine problema išlieka testavimo sistema.

„Kadangi ir anksčiau buvome apklausą atlikę dėl grįžimo į mokyklas testuojant, norint, kad klasėje bent 60 proc. tėvų sutiktų testuoti, tokio procento nesurenkame“, – atviravo Dovilų pagrindinės mokyklos vadovas.

Jis teigė, kad buvo svarstomi įvairūs variantai dėl vaikų grąžinimo: įleidžiant po kelias klases į mokyklą, išlaikant atstumus, atsižvelgiant į oro sąlygas, organizuoti pamokas gamtoje.

„Noras grįžti į mokyklas yra, ir vaikai pavargę nuo tų kompiuterių, ir šiokia tokia apatija, motyvacija visų kritusi. Tai, kai buvo praeitais metais po pirmosios bangos, kai visi pavasarį labai norėjo pareiti į mokyklą, tokio svaiginančio noro nebėra“, – apibendrino A. Grimalis.

Dovilų pagrindinėje mokykloje mokosi 124-i 5–8 klasių mokiniai.

 

Mokslo metų pabaiga nusitęsė

Pradinių klasių mokiniams dėl pandemijos buvo skirtos papildomos atostogos, todėl mokslo metai nusitęsia ir šiemet baigsis birželio 16 d., 5–11 klasių mokiniai mokysis iki birželio 23 dienos, o abiturientams mokslo metai baigsis gegužės 24 dieną, informuoja Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

„Mokslo metai gali trumpėti dėl kultūrinės, pažintinės, meninės, kūrybinės veiklos organizavimo formų ir būdų mokyklose. Vasaros atostogų pradžią nustato mokyklos vadovas, suderinęs su mokyklos taryba ir Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriumi“, – dėstė A. Petravičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,