Mano Gargždai



Auganti sunkiaatlečių pamaina: jaunasis Matas šauniai pasirodė kontrolinėse varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Matas su treneriu. Sporto centro nuotr. Matas su treneriu. Sporto centro nuotr.

Gargždų sporto centro sunkiosios atletikos salėje vykusiose kontrolinėse varžybose šauniai pasirodė Matas Gudauskas. Prieš du metus pas trenerį Edvardą Šauklį tėvai atvedė 6 metų berniuką ir labai prašė, kad užsiimtų su jų sūnumi, sergančiu achondroplazija.

 

Berniuko tėvas, jaunystėje lankęs užsiėmimus pas trenerį E. Šauklį, sakė, kad kitam treneriui sūnaus nepatikės.

„Man buvo iššūkis, toks mielas berniukas, na ir kas, kad žemas – juk visokių yra ir visokių reikia. Pabendravęs nutariau padirbėti, turiu didelę 43-ų metų darbo patirtį, ir ne tik dirbant su štanga“, – sakė treneris E. Šauklys.

Pradžioje pratestavus berniuką, jis svėrė 22 kg, ūgis –100 cm. Dabar Matas sveria 26 kg, ūgis – 107 cm.

„Gaila, treniruotes teko nutraukti dėl karantino, o buvome „įsivažiavę“, vienas kitą supratome iš pusės žodžio, – pasakojo treneris. – Dabar vykusiose kontrolinėse varžybose rovimo veiksme techniškai Matas iškėlė 6 kg sveriančią štangą, o stūmimo veiksmu pakėlė 12 kg. Svarbiausia, kad Matas noriai atlieka visus pratimus, stipriname visas raumenų grupes, nekilnojame vien štangos. Jis sako esąs stiprus ir bus galiūnas, tai reiškia, man irgi reikia tobulėti, nepasenti.“

Pasak trenerio, Matas turi palaikymo komandą: tėvai, močiutė, kuri palepiną anūką, brolis ir treneris, kuris dega noru paruošti jį čempionu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 620 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,