Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas brandos egzaminų sesijai pasiruošęs: izoliacijoje esančiųjų lauks tyrimų autobusiukas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Jau pirmadienį, birželio 7-ąją, lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniu bei mokykliniu egzaminais prasidės 2020–2021 mokslo metų pagrindinė brandos egzaminų sesija. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Genovaitės Jurevičienės teigimu, brandos egzaminus pasirinko laikyti 176 Klaipėdos rajono abiturientai ir 11 eksternų.

 

Populiariausi – lietuvių ir anglų kalbų

Tarp populiariausių pasirinkimų – lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos valstybiniai brandos egzaminai (VBE). Juos atitinkamai laikyti pasirinko 161 ir 154 moksleiviai.

Toliau rikiuojasi matematikos VBE – 142 mokiniai; istorijos VBE – 65 mokiniai; biologijos VBE – 43 mokiniai; geografijos VBE – 36 mokiniai; fizikos VBE – 33 mokiniai; informacinių technologijų VBE – 12 mokinių; chemijos VBE – 4 mokiniai; rusų k. VBE – 3 mokiniai. 12 mokinių pasirinko menų mokyklinį brandos egzaminą (MBE) ir 24 mokiniai technologijų mokyklinį brandos egzaminą. Taip pat 15 moksleivių planuoja laikyti mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.

 

Dirbs apie 260 asmenų, veiks du egzaminų centrai

Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė G. Jurevičienė informavo, kad Klaipėdos rajone pagrindinės sesijos metu vyks 8 valstybiniai brandos egzaminai (VBE) ir 3 mokykliniai brandos egzaminai (MBE). Sudaryta 14 vykdymo grupių, o mokykliniams egzaminams bei anglų k. VBE kalbėjimo daliai – ir 8 vertinimo komisijos. 2021 metų brandos egzaminų sesijoje dirbs apie 260 asmenų, kurie atliks vyr. vykdytojų, vykdytojų, vertintojų, administratorių funkcijas.

„Taip pat į pagalbą pasitelkiami visuomenės sveikatos specialistai ir papildomi asmenys, padėsiantys užtikrinti tvarką reguliuojant kandidatų atvykimą į egzamino centrus“, – nurodė Savivaldybės specialistė.

8-iems valstybiniams brandos egzaminams (VBE) ir 3-ims mokykliniams brandos egzaminams (MBE) vykdyti įsteigta 17 centrų ( 11 – VBE, 6 – MBE). Rusų k. ir chemijos VBE rajono mokiniai laikys Klaipėdoje įsteigtuose centruose (dėl nepakankamo skaičiaus nebuvo formuojami centrai rajone). VBE bus laikomi dvejuose centruose – Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje ir Gargždų „Minijos“ progimnazijoje.

 

Egzaminams pasiruošta, tyrimams – mobilusis autobusiukas

Anot G. Jurevičienės, pagrindiniai pasiruošimo egzaminų sesijai darbai atlikti – pagal reikalavimus parengtos egzaminų patalpos, egzaminų centrai aprūpinti apsaugos ir dezinfekcinėmis priemonėmis. Brandos egzaminų vykdymo grupių nariams organizuoti kiekvieno dalyko egzamino vykdymo mokymai (instruktažai).

Ateinantys į egzaminą kandidatai turėtų būti susipažinę su Nacionalinės švietimo agentūros parengta COVID atmintine laikantiems brandos egzaminus, susipažinę su dalyko egzamino vykdymo instrukcija ir reikalavimais kandidatui.

Taip pat jie turėtų žinoti, kad Sveikatos apsaugos ministro patvirtintose asmens izoliavimo taisyklėse atsirado patikslinimas dėl kandidato, turinčio prievolę izoliuotis, galimybės palikti izoliacijos vietą ir atvykti laikyti egzaminą, todėl rajone sudarytos sąlygos tokiam kandidatui atlikti profilaktinį tyrimą egzamino dienos ryte – egzamino dieną, nuo 8.00 val. iki 9.00 val., tarp abiejų egzamino centrų („Minijos“ progimnazijos ir „Vaivorykštės“ gimnazijos) bus įrengtas mobilusis punktas (už penkiaaukščio namo J. Janonio g. 34 naujai įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje stovės mobilusis autobusiukas), kuriame kandidatas, atvykęs į egzaminą iš izoliacijos, turės galimybę atlikti greitąjį antigeno testą.

Tik gavęs neigiamą atsakymą, dezinfekavęs rankas ir dėvintis respiratorių, galės būti įleidžiamas į egzamino centrą. Kaip numatyta dokumentuose, apie atvykimą į egzaminą privalomos izoliacijos metu kandidatas turi prieš 48 val. informuoti NVSC. Klaipėdos rajone kontaktinis asmuo yra NVSC Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė, kuriai ir reikėtų pranešti informaciją apie atvykimą tel. 8 698 07483, el. p.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 50 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,