Mano Gargždai



V. Riaukienė apie atleidimą, jai gulint ligoninėje: pasijutau moraliai pažeminta ir sužlugdyta

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Violeta Riaukienė. Klaipėdos r. sav. nuotr. Violeta Riaukienė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Pirmą kartą po atleidimo prabilo dvejus metus Klaipėdos rajono vicemerės pareigas užėmusi Violeta Riaukienė, kuri iš posto buvo „patraukta“ susiformavus naujai valdančiajai daugumai. Politikė viešai socialiniame tinkle išdėstė, ką mano apie kolegas, balsavusius už jos atleidimą jai gulint ligoninėje. Pateikiame neredaguotą poziciją.

 

„Pastarieji mėnesiai man buvo sudėtingi. Užklupusi sunki liga tapo dideliu išbandymu, kurio pasekmes jaučiu iki šiol. Dienos praleistos ligoninėje prijungtai prie deguonies aparato, privertė permąstyti daugelį dalykų: įvertinti tai, ką turiu ir suprasti, kad kai kuriems buvusiems kolegoms – padorumas ir žmogiškumas yra tik žodžiai.

Kalbu apie buvusius koalicijos partnerius liberalus ir konservatorius. Sudarę naują valdančiąją daugumą, be LVŽS frakcijos narių, nepasikuklino dar tarybos nepatvirtintą daugumą su visais pasiskirstytais postais, pirmiausiai paskelbti spaudoje.

Nepagrįstų kaltinimų sulaukiau ir aš. Juk reikėjo kuo skubiau pašalinti LVŽS frakcijos deleguotus atstovus iš vadovų pareigų. Per dvejus metus nė vienos pastabos negirdėjusi iš konservatorių ir liberalų, dabar buvau apkaltinta be jokio pagrindo. Tik drąsos pritrūko tai pasakyti man į akis. Skubėjo mane kuo greičiau atleisti iš vicemerės pareigų dar gulinčią ligoninėje.

Dalis tarybos narių siūlė mano atleidimo klausimo nesvarstyti ir jį atidėti, kol aš pasveiksiu, galėsiu pasisakyti, atsakyti į nepagrįstus kaltinimus. Nesvarbu, kad buvo bandoma apeliuoti į padorumą, bet jiems čia tik politika ir be jokios sąžinės graužaties pakėlė rankas už atleidimą.

Įsivaizduokite, kaip turėjau jaustis. Ir ne dėl to, kad netekau darbo, bet dar gulint ligoninėje praradau visas socialines garantijas, negavau jokios ligos išmokos. Pasijutau moraliai pažeminta ir sužlugdyta. O bjauriausia, kad dalis politikų, kurie kėlė rankas už mano atleidimą, jau po dienos rašė man žinutes, linkėdami sveikatos. Įsitikinau, jog jų veidmainiškumas neturi jokių ribų.

Grįžusi iš ligoninės, peržiūrėjau posėdžių įrašus ir apėmė svetima gėda. Dar labiau atsiskleidė tikrieji buvusių kolegų veidai, tikslai, peržengta bet kokia padorumo riba. Iš jų pasisakymų supratau, kad jiems svarbiausi tik savi interesai.

Ar tikrai jiems rūpi Klaipėdos rajono gyventojų interesai? Ar žmogiškosios vertybės ir pažadai atliepti gyventojų interesus šiems politikams „išsirikiuoja“ tik rinkiminiuose plakatuose, ir tik prieš rinkimus?

Baigdama naujai valdančiajai daugumai noriu palinkėti sveikatos ir sėkmės darbuose. Politika be žmogiškumo, kaip namas be pamatų.

Ačiū tariu visiems tiems, kurie siuntė nuoširdžias palaikymo žinutes, skambino ir stiprino mane sveikstant.

Dėkoju savivaldybės darbuotojams, visiems tiems, su kuriais teko dirbti ir bendradarbiaujant siekti geriausių sprendimų mūsų rajono gyventojams.“

 

Vicemerė V. Riaukienė iš užimamų pareigų buvo atleista balandžio 30-osios Tarybos posėdyje, slaptu balsavimu. Jos atleidimui pritarė 14 Tarybos narių, prieš balsavo 1. Negaliojančių biuletenių – 1.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 296 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,