Mano Gargždai



Kada bus atidaryta Melioratorių g. žaidimų aikštelė?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aikštelėje bus liejama guminė danga. A. Rimuvienės nuotr. Aikštelėje bus liejama guminė danga. A. Rimuvienės nuotr.

Gyventojai, o ypač vaikai, su nekantrumu stebi žaidimų aikštelėje Melioratorių g. vykstančius darbus ir laukia visiškai atnaujintos pramogų zonos atidarymo. Žaidimų aikšteles rajone administruojančio Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas teigia, kad laukia palankių oro sąlygų, kurios būtinos guminės dangos liejimui. Viliamasi, kad per kitą savaitę darbai galėtų būti baigti, o tada planuojamas ir oficialus atidarymo renginys.

 

Vienintelė mieste su gumine danga

„Reikia laikytis visų liejamos dangos reikalavimų, jeigu norime kokybiškai atlikti, negalimas lietus. Vakar lyg ir galėjo darbuotis, bet pranešė lietų, lijo, sekame prognozę, žiūrime. Kai karšta yra, vėlgi neina visą dieną dirbti. Kai montavo įrenginius – tik iki pietų, nes lauke buvo 33 laipsniai karščio“, – trukdžius sklandiems darbams vardijo V. Liutikas.

Jo teigimu, visi darbai praktiškai turi būti daromi be technikos, rankomis: „Reikia pagrindus padaryti, ant ko liejama danga, ji turi būti lygi kaip asfaltas, sutankintas gruntas.“

Aikštelėje jau sumontuotas pagrindinis didžiulis įrengimas, kuris turi gausybę laipiojimo elementų, tris čiuožynes, taip pat batutas, spyruoklinės sūpynės, du sūpynių komplektai (vienas iš senosios aikštelės), kitas mažesnis laipiojimo įrengimas.

Anot įstaigos vadovo, darbų liko nedaug: tik sumontuoti balansines sūpynes, du karuselės tipo įrenginius ir išlieti dangą. Nors pradžioje buvo galvota stambios skaldos aikštelės dangą pakeisti į smėlio, galiausiai rasta finansų įrengti brangią guminę dangą.

„Išplėtėme šią aikštelę. Kai sumontavome pagrindinį įrenginį, nusprendėme, kad reikia ir liejamos dangos. Bus mažiausiai 10-iai metų, tai bus tokia aikštelė Gargžduose, į kurią norės atvažiuoti vaikai ir iš rajono, ir galbūt kitų. Pagal įrenginius tikrai daugiau niekur nėra tokių“, – komentavo Sporto centro vadovas, teigęs, kad gumine danga ketinama užkloti 500 kv. m plotą.

Kitoje aikštelės dalyje sudėta sena guminė danga, ten įrengta smėlio zona, taip pat ketinama pastatyti pavėsinę.

„Tą dangą galime greitai pakeisti, kitokį įrenginį pastatyti, ne aukšto kritimo, ten galės būti siūlymai. Manau, kad neįgaliesiems irgi reikėtų. Pagal poreikį kitiems metams žiūrėsime“, – komentavo V. Liutikas.

Nors didysis įrengimas anksčiau buvo planuotas naujoje Pušų g. aikštelėje, tačiau, pasak pašnekovo, ten tiesiog netilpo, todėl nuspręsta jį perkelti į Melioratorių g. Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad šiam įrengimui sumontuoti prireikė įbetonuoti net 50 stulpelių.

 

 

 

Pastatytas didžiulis žaidimų įrengimas. A. Rimkuvienės nuotr.

 

Atnaujins ir krepšinio aikštelę

Sporto centras yra atsakingas už aikšteles, esančias Gargždų mieste (prie Vasario 16-osios ir Žalgirio g. sankryžos, prie vaikų darželio „Ąžuoliukas“ ir Melioratorių kvartale), Priekulėje, Veiviržėnų mstl., Vėžaičių k., Plikių k., Judrėnų mstl., Gobergiškės k., Ketvergių k., Žadeikių k., Agluonėnų k. Iš viso – 13 aikštelių visose rajono seniūnijose. Iš viso preliminariai buvo suplanuota žaidimų aikštelėms su darbais ir įrengimais išleisti apie 117 tūkst. eurų, kuriuos skiria Savivaldybė. Tikslesnė suma bus aiški, atlikus darbus.

Praėjusių metų spalį kontrolės įstaiga „Inspectum“ pateikė aikštelių būklės įvertinimo ataskaitas Sporto centrui, pagal kurias matyti, kad visos aikštelės negali būti eksploatuojamos dėl grėsmės vaikų saugumui.

Šiandien, pasak V. Liutiko, jau beveik visos žaidimų aikštelės rajone turi leidimus eksploatacijai, kai kur dar laukia minimalūs patvarkymai.

„Priekulėje – nauji įrenginiai, ir batutas, sūpynės sutvarkytos. Beveik visur darbai yra baigti, kitur plytelės vienos trūksta, reikalavimai yra aukšti“, – sakė V. Liutikas.

Jis atskleidė, kad šiek tiek užtruks žaidimų aikštelės Pušų g. įrengimas, mat ten dar reikia iš pradžių užvežti žemių, pasėti žolę: „Kad nors truputį susiformuotų velėna, tada tik montuoti įrenginius, kloti dangą. Galvojame antroje rugpjūčio pusėje.“

Jis atskleidė, kad ten planuojama dar kitokio tipo – korėta guminė danga.

Ir dar viena gera naujiena pietinio Gargždų kvartalo gyventojams – Savivaldybė nusprendė atnaujinti ir krepšinio aikštelę, esančią tarp gyvenamųjų namų Melioratorių g.

„Ta aikštelė buvo planuota kaip viena iš pirmųjų, dar 2014 metais, bet tada buvo nuspręsta atnaujinti „Vaivorykštės“ gimnazijos, nes pastaroji buvo labai apleista. Taip ir liko. Ten bus dar šiemet uždėta tokia pat danga, kaip ir prie gimnazijos, sutvarkyta“, – informavo Sporto centro direktorius.

 

 Aikštelėje vyksta atnaujinimo darbai. A. Rimkuvienės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 395 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,