Logo
 Spausdinti šį puslapį

Girininkuose vyko tradicinė šventė „Amatas puošia, rengia, maitina“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Bendruomenės nuotr. Bendruomenės nuotr.

2006 m. liepos 17 d. būrys Girininkų kaimo entuziastų įkūrė Girininkų kaimo bendruomenę, kuri šiemet švenčia jau 15-ąsias savo gyvavimo ir aktyvios veiklos metus. Ta proga liepos 17 d. surengta tradicinė vasaros šventė „Amatas puošia, rengia, maitina“, kurios metu visus nustebino į sceną pristatyta milžiniška gimtadienio 115 keksiukų piramidė, puošta gyvomis gėlėmis ir šventiniais ugnies fontanais.

 

Girininkų bendruomenę sveikino Vėžaičių seniūnas A. Mockus ir jo pavaduotoja Ž. Samoškienė bei kaimelio svečiai ir dalyviai.

Renginio metu skambia muzika džiugino vokaliniai ansambliai iš Lapių, Vėžaičių, Vėžaičių kanklininkų kolektyvai, vietos muzikantė S. Tilvikienė, o iki vakaro pabaigos linksmino „Medžiotojų trio“.

Šventė neapsiėjo be pramogų vaikams, žvakių liejimo, molio ir tapybos ant drobės edukacijų. Jau penktus metus savo tradicine „šiurpa“ kaimo šventėje vaišina Girininkų bendruomenės draugai – medžiotojų būrelis „Žvelsa“. Girininkų ir medžiotojų draugystės mažą jubiliejų įamžinti buvo atvykusi ir laidos „Tauro ragas“ filmavimo grupė.

Renginio erdvė – Girininkų „Kūrybinių dirbtuvių kiemelis“ prie tvenkinio – šventės dalyvius ir svečius pasitiko atnaujinta: naujai pastatytas suoliukas prie žaidimų aikštelės, 7 naujos metalinės šiukšliadėžės, pagamintos girininkiškio kalvio bei įrengtas vėliavos stiebo ir medinių stulų, puoštų tautinių juostų simbolika, apšvietimu. Šios viešosios erdvės atnaujinimą finansavo Klaipėdos r. savivaldybė pagal priemonę „Klaipėdos rajono savivaldybės ir nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimo programos įgyvendinimas“.  

Džiaugiamės amatininkystės, tradicijų ir bendruomeniškumo puoselėjimu, gyventojų įsitraukimu į bendruomeninę veiklą ir gražėjančiomis viešosiomis erdvėmis Girininkų kaime.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,