Mano Gargždai



Prezidentas: sienų apsaugai – platesni karių įgaliojimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
G. Nausėda. Prezidento kanceliarijos nuotr. G. Nausėda. Prezidento kanceliarijos nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitikęs su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir kariuomenės vadu gen. ltn. Valdemaru Rupšiu aptarė karių įsitraukimą ekstremaliosios situacijos metu.

 

Šalies vadovas teigiamai įvertino susitikimo metu krašto apsaugos ministro A. Anušausko pristatytus Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo bei Karinės jėgos naudojimo statuto pakeitimus, nustatančius konkrečius įgaliojimus, kuriuos kariai įgytų ekstremaliųjų situacijų metu, ir šių įgaliojimų įgijimo sąlygas.

„Įstatymų pakeitimai leis kariams efektyviai prisidėti tiek saugant Lietuvos Respublikos sienas, tiek, poreikiui esant, atlikti kitas svarbias užduotis, pavyzdžiui, užtikrinti tvarką nelegalių migrantų apgyvendinimo vietose. Tikiuosi, kad Seimas jau kitą savaitę susirinks į neeilinę sesiją ir skubos tvarka patvirtins šiuos teisės aktus“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas priminė, kad apie būtinybę skubiai suteikti daugiau įgaliojimų kariams, kad jie galėtų efektyviai padėti kovoti su neteisėta migracija, kalbėta praėjusią savaitę vykusio susitikimo su politinių partijų lyderiais metu.

„Lietuva turi maksimaliai apsaugoti savo sienas, pasitelkdama tam visus reikalingus išteklius, taip pat ir karius“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovo vertinimu, išplėstų karių įgaliojimų šiame etape turėtų pakakti ekstremaliai situacijai suvaldyti. Galimybę skelbti nepaprastąją padėtį Prezidentas svarstytų tuo atveju, jei Seimui dėl kokių nors priežasčių nepavyktų priimti įstatymų pataisų, arba paaiškėtų, kad numatytų priemonių nepakanka visuomenės rimčiai užtikrinti..

Lietuvos kariai jau šiuo metu teikia paramą Vidaus reikalų ministerijai patruliuojant pasienio teritorijoje, tiesiant tvorą, įrengiant stovyklas nelegaliems migrantams. Šalies vadovas su krašto apsaugos ministru ir kariuomenės vadu aptarė galimybes toliau plėsti šią paramą, dalį papildomų pajėgų skiriant tolesniam pjaunančios vielos (koncertinos) tiesimui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 234 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,