Mano Gargždai



Jau įgyvendinami konkurso „Tavo idėja“ projektai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono gyventojai turėjo galimybę siūlyti savo idėjas Savivaldybei, o konkurse „Tavo idėja“ nugalėjo net 10 įvairių projektų. Intensyviai vyksta darbai, tad jau greitai bus galima džiaugtis pirmaisiais įgyvendintais gyventojų sumanymais.

 

Gyventojų balsai lėmė, kad bus įgyvendinti net trys didelės apimties projektai ir septyni mažos ‒ tiek Gargžduose, tiek visame Klaipėdos rajone.

„Po laimėtojų paskelbimo pastaruosius mėnesius vyksta intensyvus darbas, kad gyventojų idėjos būtų kuo greičiau įgyvendintos. Kiekvienam projektui buvo paskirti atsakingi asmenys, sudėlioti įvykdymo etapai. Tiesa, jie gali šiek tiek kisti dėl viešųjų pirkimų procedūrų, tačiau planuojama, kad didelės apimties projektus įgyvendinsime per dvejus, o mažesnius – per vienus metus“, – apie konkurso „Tavo idėja“ projektų įgyvendinimą pasakojo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Įgyvendinus visus projektus Klaipėdos rajono gyventojai ir svečiai turės daugiau erdvių, kuriose galės leisti laisvalaikį, atgauti jėgas poilsio ir ramybės oazėse, pasigrožėti naujais fontanais ar sportuoti gamtoje.

 

Kas jau padaryta?

Džiugi žinia rajono gyventojams – vienas iš projektų – „Gargždų mieste laisvalaikio praleidimo zona prie mažo tvenkinio“ – finišo tiesiojoje. Jau yra įvykdytos paslaugų pirkimo procedūros, tad artimiausiu metu prasidės projekto įgyvendinimo darbai.

Šiuo metu laukiama, kol bus atvežta įsigyta vandens kolonėlė, tad tikimasi, kad jau greitai Gargžduose miesto gyventojus ir svečius džiugins įgyvendintas projektas „Vandens gėrimo fontanėlio įrengimas Gargždų mieste“.

Jau šiais metais ketinama įgyvendinti ir projektą „Dovilų karjero pritaikymas rekreacinei, turizmo ir sportinei veiklai“. Kartu su seniūnija Klaipėdos rajono savivaldybė įsigijo pontoninį lieptą ir planuojama, jog jau spalį jis bus sumontuotas. Vaikų žaidimų ir gimnastikos komplekso įranga taip pat nupirkta, ją planuojama sumontuoti iki spalio mėnesio pabaigos. Šiuo metu vykdomi ir 15 suoliukų pirkimai, rinkoje ieškoma tiekėjų, kurie galėtų įrengti laužavietę, taip pat jau nupirkti ir pastatyti du biotualetai. Rudenį planuojama įgyvendinti aplinkos tvarkymo darbus – pjauti krūmynus, nendres, atvežti smėlio.

Vieną iš didesnės apimties projektų „Kapstato ežero pakrantės sutvarkymas ir pritaikymas poilsiui“, apimantį ir dumblo išvalymą bei naujo smėlio atvežimą, planuojama įgyvendinti kitų metų birželį. Tačiau daugiafunkcio lauko treniruoklio ir vaikų žaidimų aikštelės įrengimai jau yra įsigyti.

Projekto „Poilsio ir ramybės oazė prie giedančio fontano“ įgyvendinimas numatomas kitų metų rudenį, o šiuo metu rengiami dokumentai ir ruošiamasi pirkti projektavimo darbus.

Taip pat artimiausiu metu planuojama vykdyti pirkimo procedūras projekto „Veiviržėnų turgavietė“ projektavimo darbams. Tikimasi, jog sėkmingai įvykdžius pirkimų procedūras, projektas galėtų būti įgyvendintas dar šiais metais.

Projekto ,,Šokančio fontano su apšvietimu įrengimas Vėžaičių miestelio tvenkinyje“ įgyvendinimo data priklausys nuo pirkimų procedūrų. Šiuo metu vyksta paruošiamieji pirkimų ir elektros atvedimo darbai.

Taip pat šiuo metu sprendžiami elektros atvedimo ir estrados formos parinkimo klausimai bei ruošiamasi pradėti įgyvendinti projektą „Lauko erdvių pritaikymas kultūrinei veiklai Kvietiniuose“.

Įranga jau įsigyta, tad planuojama, kad iki rugsėjo 1-osios bus įgyvendintas projektas „Daugiafunkcis treniruoklis vaikams“, o iki rugsėjo pabaigos – „Poilsio, sporto ir kito laisvalaikio vietos įrengimas Mazūriškių kaime“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 158 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,