Mano Gargždai



Šimonytė: dėl privalomo kaukių dėvėjimo viduje turbūt vėl teks įvesti karantiną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Ingrida Šimonytė, Andriaus Ufarto/DELFI.lt nuotr. Ingrida Šimonytė, Andriaus Ufarto/DELFI.lt nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Lietuvai vėl atsidūrus juodojoje epidemiologinėje zonoje reikėtų grįžti prie privalomo apsauginių kaukių dėvėjimo visiems patalpų viduje. Tam, pasak jos, tikriausiai vėl teks įvesti karantiną.

 

„Skiepytis. Atsakymas labai paprastas. Ir saugotis“, – į klausimą, ką reikėtų daryti, kad situacija gėrėtų, antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Dalis gyventojų, pasak ministrės pirmininkės, nuo skiepijimosi yra atkalbinėjami netgi savo vaikų.

„Čia yra ne mano pasitenkinimo klausimas. Čia yra žmonių suvokimo apie tai, kokia rimta yra situacija, klausimas. Kiekvieną dieną vėl miršta po keliolika žmonių. Iš tų žmonių absoliučiai didžioji dalis būna neskiepyti. Tai yra vyresnio amžiaus žmonės, kuriems apsaugą vakcina garantuoja labai stiprią ir tą mūsų statistikai yra parodę pirštais, grafikais, skaičiais.

Aš tik galiu pacituoti prezidentą Bideną ir paklausti: kokių įrodymų dar kam reikia? Žinoma, manęs netenkina“, – akcentavo I. Šimonytė.

„Ką aš turiu padaryti senų žmonių vaikams, kad jie pradėtų saugoti savo tėvus?“, – retoriškai klausė premjerė.

Jos teigimu, Vyriausybė trečiadienį svarstys dėl kaukių dėvėjimo taisyklių pakeitimų, kurios numatytų vėl būtinybę dėvėti kaukes visiems viduje.

„Turbūt, kad reikėtų. Apie tai kalbėsime rytoj. Labai gali būti, kad tai bus vienas iš didesnių pokyčių, kuriuos Vyriausybė siūlys nustatyti. Turbūt tuo tikslu reikės vėl įvesti karantiną, kadangi pagal ekstremalią situaciją tokio reikalavimo nustatyti negalime, o rekomendacijos Lietuvoje, skirtingai nuo Skandinavijos šalių, yra suprantamos kaip kažkas, ko visiškai nebūtina laikytis“, – paaiškino premjerė.

Ji apgailestavo, kad gyventojai nesilaiko rekomendacijų, dėl ko, pasak jos, tenka priimti tokius sprendimus.

„Jeigu negalime įtikinti ar išprašyti, ar kažkaip kitaip susitarti su žmonėmis, kad jie saugotųsi patys ir savo iniciatyva, tai tuomet belieka nustatyti tokį reikalavimą“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė nenorėjo kalbėti apie daugiau galimų karantino priemonių. Dėl to, pasak jos, ministrų kabinetas tarsis trečiadienį.

„Kažkokių netikėtų sprendimų neturėtų būti, rytoj yra numatyta neformali ministrų diskusija“, – paaiškino ji.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 238 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,