Mano Gargždai



Patyrusiais žaidėjais pasipildžiusių „Gargždų“ tikslas – kelti NKL čempionų taurę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Krepšinio klubo nuotr. Krepšinio klubo nuotr.

Šiemet „Gargždų“ krepšinio komanda artėjantį „7bet-NKL“ sezoną pasitinka su žinomais ir patyrusiais, ne vienerius metus aukščiausioje lygoje žaidusiais krepšininkais: Simu Galdiku, Mariumi Runkausku. Be to, ekipai pavyko išlaikyti ne tik vieną jauniausių lygoje, tačiau labai ambicingą trenerį Eriką Kubilių, bet ir rezultatyvumu pernai lygoje žibėjusį Mantą Ruikį, taip pat Ernestą Bružą, Arvydą Kačiną, Joną Dumašių. Apie komandos sudėtį, siekius ir šio sezono naujoves, artėjant pirmosioms sezono rungtynėms, kurios vyks jau šįvakar su Šilutės „Šilute“, sutiko papasakoti komandos direktorius Justas Bražas.

 

Komplektacija patenkinti

J. Bražas atviravo, kad su vienais žaidėjais susitarta buvo jau iškart po pasibaigusio sezono, su kitais vyko intensyvios derybos, tačiau džiugu, kad pavyko susitarti. Paskutinis prie komandos prisijungė „Neptūno“ ilgametis žaidėjas – S. Galdikas,34-erių klaipėdietis praėjusį sezoną LKL vidutiniškai rungtyniavo po 14 minučių, pelnė po 6,4 taško ir sugriebė po 3,4 kamuolio.

„Džiaugiamės, kad Simas – veidas žinomas, tiek Klaipėdoje, tiek Lietuvoje. Jis taip pat yra Klaipėdos rajono gyventojas“, – detales atskleidė J. Bražas, akcentuodamas, kad ekipa ir Savivaldybė kelia tikslą turėti kuo daugiau rajono žaidėjų.

Klaipėdos rajone, Jakuose, gyvena ir kitas patyręs krepšininkas M. Runkauskas, kuris per karjerą 9 sezonus praleido LKL, taip pat trejus metus varžėsi Europos taurėje. 35-erių snaiperis praėjusį sezoną atstovavo Utenos „Juventus“ ir LKL pirmenybėse per 13 minučių fiksavo 4,8 taško ir 3,1 naudingumo balo statistiką.

Prie „Gargždų“ prisijungė ir patyręs 35-erių gynėjas Mindaugas Stašys, kuris praėjusį sezoną užbaigė Šakių „Vyčio“ komandoje, sužaidė 17 susitikimų ir fiksavo 9,8 taško, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 2,2 atkovoto kamuolio bei 10,9 naudingumo balo statistiką.

Iš užsienio grįžo 28-erių puolėjas Giedrius Sakalas, kuris pastarąjį kartą „Gargždams“ atstovavo 2016–2017 metų sezone ir tuomet RKL pirmenybėse fiksavo 8,6 taško ir 11,8 naudingumo balo statistiką.

„Gargždų“ komandą taip pat papildė jaunas ir perspektyvus žaidėjas Benas Ilevičius (22 m.), kuris „7bet-NKL Vasaros snaiperis 2021“ konkurse užėmė trečiąją vietą.

„B. Ilevičius – iš RKL, tikimės iš jo noro, entuziazmo, įrodymo, kad gali žaisti aukštesniame lygyje. Manome, kad užaugs, kitais metais dar daugiau padės komandai. Džiugu, kad ir iš jaunesniųjų, 2006 metų gimimo berniukų, yra tokių, kurie sezono eigoje debiutuos NKL. Matome, stebime, kaip tobulėja, nes jie bus jaunimo RKL komandoje. Pora žmonių pasipildysime“, – atskleidė „Gargždų“ ekipos direktorius, tikėdamasis, kad ir 18-metis Rokas Gedspudas šiemet bus „rotacijos žmogumi“.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad pavyko išsaugoti komandos branduolį: Mantą Ruikį, Ernestą Bružą, Arvydą Kačiną, Joną Dumašių. M. Ruikis pastaruosius dvejus metus gina „Gargždų“ garbę. Praėjusiame sezone 36-erių gynėjas pirmenybėse pelnė po 18,1 taško ir rinko po 16,6 naudingumo balo.

„Turime nemažai žmonių, kurie matę aukšto lygio krepšinio, žaidę tiek LKL, tiek NKL. Taip pat išlaikėme branduolį, jau ne pirmus metus žaisiantį kartu, pasistiprinome tiek patyrusiais žaidėjais, tiek jaunais. Komanda miksas tarp patirties ir jaunatviškumo. Jeigu tik viskas susiklijuos, jeigu sutaps visų charakteriai, manau, viskas turėtų būti gerai“, – stipriąsias puses vardijo pašnekovas.

Jo manymu, nors komanda gali atrodyti stipri „ant popieriaus“, tikrąjį pajėgumą pamatysime aikštėje, visus priešininkus reikia vertinti.

„Gal kai kuriuos varžovus žinomos pavardės gąsdina, bet kitoms taip pat sukelia daugiau stimulo kovoti, įrodyti prieš tokius žaidėjus“, – pastebėjo J. Bražas.

 

Tikslas – laimėti NKL

Praėjęs sezonas „Gargždams“ buvo sėkmingas – reguliariajame sezone iškovota 18 pergalių, patirta 10 pralaimėjimų ir užimta penktoji vieta – aukščiausia klubo istorijoje.

Tačiau, kaip įsitikinęs komandos vadovas: „Kam žaisti, jeigu nebus tikslo laimėti?“

„Kiekvienais metais keliame tikslą laimėti NKL. O toliau – parodys gyvenimas, kaip seksis su traumomis, ar pavyks jų išvengti. Norisi dėti tą žingsnį į priekį, ne atgal. Sieksime laimėti kuo daugiau varžybų ir džiuginti atvykusius palaikyti sirgalius gražiu žaidimu“, – kalbėjo J. Bražas.

Pernai keltus tikslus – suburti krepšinio bendruomenę, auginti jaunus žaidėjus, anot ekipos direktoriaus, po truputį pavyksta įgyvendinti.

Jauni vietiniai krepšininkai varžosi RKL lygoje, matomas didesnis vaikų, besirenkančių krepšinį, skaičius, auga mažųjų susidomėjimas šia sporto šaka.

„Gaila, kad dėl pandemijos pernai nebuvo galima dalyvauti žiūrovams, bet šiemet, jeigu bus su sirgaliais, bus dar geriau“, – apie bendruomenės įtraukimą kalbėjo J. Bražas, akcentuodamas, kad kol kas sirgaliai galės stebėti varžybas tik su galimybių pasais.

Tiesa, ir toliau aktyviai klubas kvies dalyvauti žaidimuose-totalizatoriuose feisbuke, žadami ir vertingi rėmėjų prizai.

„Jau džiaugiamės, kad turime numatytas dvi transliacijas per INFO TV, rodys dvejas varžybas iš Kauno. Turime atlikti namų darbus su savo sale ir tikimės atsivežti televiziją ir į Gargždus“, – apie krepšinio populiarinimą kalbėjo pašnekovas.

J. Bražas užsiminė, kad, komanda, kuri siekia laimėti NKL, net ir sėkmės atveju, deja, neturėtų galimybės žaisti LKL, nes tam Gargžduose nėra aukščiausios lygos reikalavimus atitinkančios arenos.

„Esame įkalinti toje arenoje, o norėtųsi turėti bent galimybę žengti laipteliu aukščiau. Ką galime iš savo pusės, tą darome, pritraukiame naujus žaidėjus, bet arenos patys nepasistatysime. <...> Tai būtų tik papildoma didesnė motyvacija, lengviau žaidėjus pritraukti, rėmėjus taip pat. Pirma gal reikia įrodyti, kad galime laimėti, gal tada patikės, kad reikia tos arenos?“ – realių darbų iš vietinės valdžios vylėsi komandos vadovas.

 

Planuose – ir 3 prieš 3 krepšinio vyrų komanda

J. Bražas trumpai atskleidė ir kitus komandos siekius – turėti Gargždų vyrų 3 prieš 3 komandą, kuri galėtų dalyvauti ir Lietuvos čempionate, ir varžybose užsienyje. Anot jo, vasarą drauge su Sporto centru organizuotas 3 prieš 3 Klaipėdos rajono čempionatas sulaukė didžiulio susidomėjimo: virš 250 dalyvių, kurie atvyko ne tik iš Žemaitijos regiono, bet ir Vilniaus, Kauno.

„Tai buvo tikrai pavykęs projektas, kitąmet norime dar daugiau, nes galime 50 komandų vieną dieną aptarnauti, norime to maksimumo“, – atviravo J. Bražas.

Jo teigimu, tai ypač aktualu, kai 3 prieš 3 krepšinis yra pripažinta olimpine sporto šaka.

Komandos direktorius sakė, kad, gavus finansavimą, komanda debiutuoti galėtų po NKL sezono, kitą vasarą. Iš viso joje gali būti registruoti 6 žaidėjai, į varžybas vyksta 4-i.

Komanda draugiškų varžybų ciklą pradėjo sėkmingai, sužaistos 5-erios varžybos – su LCC, Kretingos, Palangos, Šilutės bei Mažeikių ekipomis, pasiektos 4-ios pergalės, 1-erios lygiosios.

„Pernai visas draugiškas pralošėme, bet sezono eigoje – 7-ios iš eilės pergalės buvo, o dabar – priešingai, bet tikimės sėkmingo starto“, – sakė J. Bražas.

Šiemet „7bet-NKL“ sezonas bus ilgesnis nei pernai – truks 8 mėnesius, jame varžysis viena komanda mažiau – 14 ekipų. Finalinio ketverto varžybos numatomos paskutinį balandžio savaitgalį.

 

Jau šiandien, spalio 7 d., 18.30 val., Gargžduose laukia pirmosios „Gargždų“ sezono varžybos su „Šilute“, o spalio 9 d. 16 val. vėl namų aikštėje – su „Kretinga“, kuri šiemet neturi savo arenos ir žais vien tik išvykose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,