Mano Gargždai



Europos saugaus eismo dieną ragina keliuose elgtis atsargiau

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Asociatyvi Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Spalio 13 d. Europoje minima saugaus eismo diena. Šia proga prasideda akcija „Saugus greitis – saugūs kelininkai“, kuria AB „Kelių priežiūra“ siekia atkreipti dėmesį į vairavimo kultūrą ir keliuose slypinčius pavojus bei paskatinti keliuose elgtis atsargiau.

 

Darbuotojų sveikata ir sauga, ypatingai dirbančių keliuose saugumas, yra vienas iš svarbiausių AB „Kelių priežiūra“ tikslų. Šiais metais jau buvo atnaujintos darbo vietų kelyje eismo organizavimo schemos, sunkiosios technikos ženklinimas, testuojamos papildomos priemonės lesiančios didinti saugumą keliuose.

Anot „Kelių priežiūros“ Vakarų regiono vadovo Algmino Šmito, noras stiprinti partnerystę su kelių policija gimė siekiant užtikrinti savo darbuotojų saugumą ir pamačius tikrąjį problemos mastą. Ignoruodami kelio ženklus, vairuotojai dažnai apgadina kelyje dirbančią techniką, nuverčia kelio ženklus, įvažiuoja į stovinčias ženklinimo priekabas. Vairuotojai ne tik viršija greitį, bet ir naudojasi mobiliaisiais telefonais bei neatidžiai stebi eismą.

Anot Klaipėdos kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, vykdant kelių priežiūros ar remonto darbus, kelininkai turi teisę įrengti atitinkamus greičio ribojimo ženklus, siekiant užtikrinti saugumą. Deja, vairuotojai nepaiso šių apribojimų ir toliau važiuoja dideliu greičiu, sukelia pavojų kelininkų ir kitų eismo dalyvių sveikatai.

Atsižvelgiant į neatsargų vairuotojų elgesį kelio ruožuose, kuriuose dirba kelininkai, bendradarbiaujant su policija bus užtikrinama daugiau prevencinių priemonių. Spalio mėnesį pareigūnai intensyviau rūpinsis saugumo užtikrinimu Vakarų regiono keliuose, kuriuose vysta kelio remonto darbai.

AB „Kelių priežiūra“ eismo dalyvius ragina būti saugiais ir supratingais, ne tik per Europos saugaus eismo dieną, bet ir ištisus metus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 399 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,