Mano Gargždai



Bibliotekoje – Dainiaus Sobeckio esė rinkinio ir monografijos pristatymas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Lankučio bibliotekos nuotr. J. Lankučio bibliotekos nuotr.

Spalio 28 d. 17 val. kviečiame į Dainiaus Sobeckio esė rinkinio „Tikiu vadinasi bijau“ ir monografijos „Leonardo Andriekaus gyvenimas ir kūryba: asmenybės universalėjimas“ pristatymą.

 

Dalyvaus knygų autorius, poetas, eseistas, prozininkas Dainius Sobeckis ir knygų redaktorius Danielius Milašauskas.

Esė rinkinyje „Tikiu vadinasi bijau“ sudėta esė straipsniai, kurie buvo parašyti nuo 2011 iki 2021 metų. Dalis jų publikuota Lietuvos kultūrinėje spaudoje. Rinkinyje nagrinėjamos esaties, fantastikos, mitologijos, pasakų, teologijos, religijos bei kt. temos, kurios persipina su filosofijos ir krikščioniškosios dogmatikos idėjomis. Autorius teikia savo įžvalgas ir teiginius, neigdamas pasenusias, sustabarėjusias dogmas. Jam būdingas visa pervertinantis bei skepticistinis požiūris.

Monografija „Leonardo Andriekaus gyvenimas ir kūryba: asmenybės universalėjimas“ – tai knyga apie iškilų lietuvių išeivijos poetą, vienuolį ir kunigą pranciškoną, laikraščio „Šv. Pranciškaus varpelis“ redaktorių, Šv. Antano gimnazijos Kennebunkporte rektorių, Lietuvių rašytojų draugijos pirmininką, kultūros žurnalo „Aidai“ vyr. redaktorių, Bruklino Adomo Galdiko dailės galerijos direktorių, žymų visuomenės veikėją ir meno puoselėtoją Leonardą Andriekų (1914–2003).

Renginys vyks Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos renginių salėje (Klaipėdos g. 15, I a.).

Įleidžiama tik su galimybių pasais.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 394 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,