Mano Gargždai



Klaipėdos policijos pareigūnai primena – netinkamai saugomas turtas vilioja ilgapirščius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities policijos vyriausiojo komisariato nuotr. Klaipėdos apskrities policijos vyriausiojo komisariato nuotr.

Klaipėdos policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad įsilaužimų ir vagysčių būtų galima išvengti, nes kartais vagys pasinaudoja žmonių nerūpestingumu ar neapdairumu.

 

2021-11-11 apie 09.30 val. Trušelių k., Klaipėdos r., pastebėta, kad naktį viename name pasidarbavo vagys. Savininkai pasigedo nešiojamo kompiuterio „Lenovo“, piniginėje buvusių apie 500 eurų, vyriškų kvepalų „Versace Eros Flame“, kitų daiktų. Žala įvertinta 1100 eurų. Visi pavogti daiktai buvo pirmame aukšte, o į namą vagys patekti galėjo per dalinai neuždarytas garažo duris.

Pareigūnai primena, kad langus, terasų, balkonų, garažų duris būtina sandariai uždaryti, ypač jei išvažiuojate iš namų. Patariama įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, vis pasidomėti, kokios yra namų apsaugos naujovės, kad juos galėtumėte apsaugoti maksimaliai.

Pareigūnai sako, kad vagystei iš buto ar namo besirengiantys asmenys, dažnai prieš tai jį stebi, renka informaciją. Todėl visada pravartu suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais. Vakarais patariama užtraukti užuolaidas, neviešinti internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti.

Buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką. Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol jūsų nėra, pasaugotų namus, iš pašto dėžutės išimtų spaudą.

Jei nukentėjote nuo ilgapirščių, pastebėjote įtartiną veiką ar asmenis – praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112, arba per www.epolicija.lt.

Būkite atidūs – saugokite savo ir kitų turtą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 416 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,