Mano Gargždai



Girininkuose puoselėjamos advento tradicijos – įžiebta „Žibintų alėja“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Bendruomenės nuotr. Bendruomenės nuotr.

Kasmet prieš Kalėdas Girininkų kaimo viešosios erdvės, „Kūrybinių dirbtuvių kiemelis“, yra puošiamas kalėdine atributika. Lietuvos advento tradicijose minima, kad žmonės stengdavosi „įveikti“ tamsą, žiebdami žibintus, degindami žvakes ir bandydami tamsą nušviesti tuo laikotarpiu magiškais laikytais būdais.

 

 

Siekiant etnokultūros puoselėjimo ir meninės vertės, amatų tęstinumo, šiemet prie tvenkinio įrengėme „Žibintų alėją“. Girininkų kaimo gyventojai, savanoriai ir svečiai šventiniu laikotarpiu ne tik daugiau sužinojo apie advento tradicijas ir papročius, bet ir patys prisidėjo prie erdvės dekoravimo, savo rankomis gamindami žibintus.

Dėkojame kalviui Vidmantui Laugaliui ir aktyviausiems Girininkų bendruomenės žmonėms, kurie vakarais rinkosi gaminti žibintų. Pasivaikščioti ir pasigrožėti „Žibintų alėjos“ šviesa kalėdinės muzikos fone kviečiame prie tvenkinio nuo 17 iki 20 val.

Ši etnokultūrinė veikla buvo planuota jau iš anksto dalyvaujant „Etninės kultūros puoselėjimo ir plėtros Klaipėdos rajone projektų konkurse“. Projekto metu vėlėme iš vilnos pirties kepures, liejome žvakes, važiavome kaimo gatvelėmis, sveikindami bendruomenės žmones su artėjančiomis šventėmis ir dar sulaukėme Kalėdų Senelio, kuris įtraukė mus į etnografinę programą.

Už visas vykdytas veiklas dėkojame Girininkų bendruomenės valdybai, Vėžaičių kultūros centrui, už bendradarbiavimą ir už dalinį finansavimą – Klaipėdos rajono savivaldybei.

Ačiū buvusiems kartu! Laimingo Kalėdų laukimo!

 

 

Bendruomenės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 188 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,