Mano Gargždai



Tarptautiniame piešinių konkurse – ateities Gargždai mokinių akimis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Konkurso laimėtojų piešiniai Konkurso laimėtojų piešiniai

Europos regionų komiteto išleistame leidinyje – piešinių konkurso „Mano regionas – mano langas į pasaulį“ atlase – nugulė ir Dovilų pagrindinės mokyklos pradinukų darbai. Komisiją sužavėjo Austėjos Kremerytės, Manto Juraškos ir Urtės Račkauskaitės ateities vizijos.

 

Keturiolika metų iš eilės rengiamame piešinių konkurse dalyvavo pradinukai iš 5 pasaulio šalių, 9 mokyklų. Iliustruodami įsivaizduojamą ateitį, vaikai savo piešiniuose daug dėmesio skyrė gamtai ir ekologijai, vietiniam kultūros paveldui, tradicijoms, kultūrai ir folklorui.

Piešdama Gargždus, pirmosios vietos laimėtoja Austėja Kremerytė daug dėmesio skyrė gamtos apsaugai ir išreiškė viltį, kad ateityje Gargždai taps gražiausiu Lietuvos miestu su daug žalumos. Komisiją sužavėjęs ir antrąją vietą laimėjęs Mantas Juraška savo piešinyje pasidalijo vizija, kaip Gargžduose iškyla daugiaaukščiai pastatai, nuo kurių matyti visas Klaipėdos rajonas. Trečiosios vietos laureatė Urtė Račkauskaitė svajoja sumažinti oro taršą: jos ateities vizijoje visi automobiliai važiuoja varomi saulės energijos, o fabrikai, užuot teršę aplinką, patys valo orą.

 

1 vieta. Austėja Kremerytė.

 

2 vieta. Mantas Juraška.

 

3 vieta. Urtė Račkauskaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 341 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,