Mano Gargždai



Kelionė po Mažąją Lietuvą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aurikos Papievienės nuotr. Aurikos Papievienės nuotr.

Balandžio 27 d. Kretingalės pagrindinėje mokykloje vyko Etnokultūros projekto „Mažais žingsneliais po Mažąją Lietuvą“ veiklos. Projekto tikslas – susipažinti su Mažosios Lietuvos istorija, aplankyti žymiausias vietoves; per praktines-patyrimines veiklas išbandyti senuosius lietuvių amatus.

 

Etnokultūros projekto „Mažais žingsneliais po Mažąją Lietuvą“ veiklose dalyvavo ne tik mūsų mokyklos mokiniai, bet ir atvykę svečiai iš Rumunijos bei Turkijos. Mokiniai „keliavo“ po Lietuvos etnografinius regionus, gilino žinias apie Mažąją Lietuvą, jos savitumą ir unikalumą. Edukacijų metu išbandė ne vieną senovinį liaudies amatą: vėlė iš vilnos, karpė karpinius, gamino ir ragavo žemaičių kraštui būdingus patiekalus, kartu šoko lietuvių liaudies šokius, žaidė žaidimus, dainavo liaudiškas dainas. Mažieji mokyklos mokiniai susipažino su žvejybos amatu, lipdė Kuršių mariose gyvenančias žuvis.

Etnokultūros projekto veiklų uždarymas vyko Kretingalės kultūros centre. Čia susirinkusieji buvo pakviesti į Kretingalės kultūros centro Girkalių skyriaus folkloro ansamblio „Žiogupis“ pasirodymą (vad. Svajūnė Anužienė). Svečiai ir visi susirinkusieji žavėjosi lietuvių tautinių kostiumų grožiu ir savitumu, klausėsi autentiškų lietuviškų dainų ir nuotaikingai sukosi liaudies šokių sūkuryje.

Tikimės, kad etnokultūros dienos mūsų jaunajai kartai padės labiau pažinti savo kraštą, branginti savitumą ir prisidės prie tautinio, kultūrinio tapatumo puoselėjimo.

Aurikos Papievienės nuotr.

 

Projektas iš dalies finansuojamas Klaipėdos rajono savivaldybės lėšomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,