Mano Gargždai



Taikos prospekte Klaipėdoje atsiras A+ juosta

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vakarų ekspreso nuotr. Vakarų ekspreso nuotr.

Nuo birželio 1 d. įsigaliojus naujoms kelių eismo taisyklėms, Klaipėdos eismo saugumo komisija priėmė sprendimą centrinėje Klaipėdos gatvėje įrengti A+ juostas, kuriomis galės važiuoti ir dviratininkai.

 

A+ juosta prasidės Taikos prospekte nuo prekybos centro „Molas“ ir baigsis H. Manto gatvėje prie geležinkelio viaduko. Komisijos posėdyje daugiausia diskusijų kilo būtent todėl, kad naujoji tvarka leis A+ juosta važiuoti dviratininkams.

Klaipėdos administracijos direktorius, Eismo saugumo komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis, sako pasirinkimo šiuo metu nėra, nes pasirinkus žymėjimą vien A raide, juosta būtų skirta tik maršrutiniams transportui.

Šiuo atveju tikimasi, kad dviratininkai daugiausia naudosis šalia Taikos pr. įrengtais dviračių takais ir tose atkarpose nevažiuos į A+ juostą.

Taip pat A+ juostoje be maršrutinio transporto gali važiuoti ir mopedai, lengvieji keturračiai ir neįgaliųjų transportas. Klaipėdos savivaldybė papildomai leis A+ juosta važiuoti ir elektromobiliams. Tam juostos bus atskirai pažymėtos elektromobilio ženklu.

 

Neliks 4+

Tiesa, mieste nebeliks 4+ atkarpų, kuriomis gali važiuoti paprasti lengvieji automobiliai su ne mažiau kaip 3 keleiviais. Bus panaikintas toks žymėjimas Taikos prospekto atkarpoje tarp Kauno ir Sausio 15-osios gatvių.

Klaipėdos keleivinio transporto vadovas Andrius Samuilovas tokį siūlymą pagrindė tuo, kad tai kelis kartus sulėtina maršrutinių autobusų eismą piko metu.

Kad būtų saugiau dviratininkams ir pėstiesiems, eismo saugumo komisija priėmė sprendimą automobilių greitį H. Manto g. atkarpoje tarp Liepų g. ir Lietuvininkų aikštės sumažinti iki 30 kilometrų per valandą.

Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys siūlė greitį apriboti tik iki 40 kilometrų per valandą, bet tam nebuvo pritarta.

Priminsime, kad šiuo metu Klaipėda rengia greitųjų autobusų BRT trasos projektą. Jį įgyvendinus, visas transporto judėjimo srautas Taikos pr. ir miesto centre turėtų būti pakeistas iš esmės.

 

Įrengs perėją

Taip pat eismo saugumo komisija pritarė policijos siūlymui įrengti nereguliuojamą pėsčiųjų perėją Liubeko gatvėje. Pėsčiųjų perėja sujungs Varpų g. pėsčiųjų alėja su prekybos centro „Molas“ rytiniu įėjimu. Perėja turėtų būti su saugumo salele viduryje ir kryptiniu apšvietimu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 74 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,