Mano Gargždai



Priekuliškių dėmesiui – naujas E.Vicherto teatro spektaklis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
E. Vicherto teatras kviečia į premjerą – spektaklį „Paskutinis koncertas“. E. Vicherto teatras kviečia į premjerą – spektaklį „Paskutinis koncertas“.

Valso ritmu – į dažnai kasdienybės verpetuose nuskendusių amžinųjų vertybių paiešką. Taip vienu sakiniu būtų galima apibūdinti šį vakarą Priekulės miesto kultūros centre įvyksiančią spektaklio „Paskutinis koncertas“ premjerą.

 

Pagal Antono Čechovo apsakymą „Diplomatas“ ir pjesę „Meška“ pastatytą spektaklį dovanoja Priekulės kultūros centro Ernsto Vicherto teatras.

Spektaklio režisierius Domininkas Malajavas pasakojo, kad pagrindinė spektaklio idėja ir mintis – priminti žmogui, kaip dažnai tikrosios gyvenimo vertybės, tokios kaip meilė, tikėjimas ir kitos, praranda savo vertę ir tampa nebepastebimos ir nereikšmingos, kuomet gyvenimą užvaldo pavydas, ambicijos, godumas ir kitos mums nesvetimos savybės, besigviešiančios amžinųjų vertybių vardo.

„Čechovas – labai brandus autorius“, – kalbėjo D.Malajavas. Todėl, kaip ir statant kiekvieną spektaklį, taip ir šį kartą, jam ruoštasi atsakingai, repeticijose praleista nemažai laiko.

Tema – rimta, tačiau žanriniu požiūriu į ją bandoma pažvelgti ne pro draminę ar tragedijos prizmę. Kadangi remiamasi rašytoju A.Čechovu, statant spektaklį išlaikytas jo gebėjimas linksmai pašmaikštauti, žaismingai apnuoginti žmonių gyvenimo humoro ir satyros vertus momentus.

„Kiekvienas žiūrovas išvadas galės pasidaryti pats“, – kalbėdamas apie pamokomąją spektaklio „funkciją“ sakė D.Malajavas.

Spektaklyje vaidina Vitalija Pleskūnienė, Vilija Eitutavičienė, Rasa Bakaitienė, Nijolė Viršilienė, Bronius Pleskūnas ir Kazimieras Žilinskas.

Renginio pradžia 19 valandą vakaro. Priekuliškiai ir ne tik jie kviečiami nepraleisti progos pasimėgauti puikiu spektakliu.

 

srtfondasteatras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,