Mano Gargždai



Klaipėdietis pagrįstai nuteistas už papirkimą siekiant būti įrašytam į pasiskiepijusių asmenų sąrašą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė nuteistojo klaipėdiečio A. J. bei jo gynėjo apeliacinį skundą ir paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį už medicinos darbuotojo papirkimą siekiant neteisėto įrašymo į pasiskiepijusių COVID-19 vakcina asmenų sąrašą. Vyras privalės sumokėti 6000 eurų baudą.

 

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdyba gavusi Klaipėdos vakcinavimo centro darbuotojų informaciją apie papirkimo atvejį. Tyrimą kontroliavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, tikrinant aplinkybes buvo nustatyta, kad Klaipėdos vakcinavimo nuo COVID-19 centre, medicinos darbuotojui, turėjusiam suleisti vakciną, A. J. pasiūlė 50 eurų kyšį. Apie bandymą papirkti medikas informavo Klaipėdos Jūrininkų sveikatos priežiūros centro koordinatorių, kuris informaciją perdavė STT. Ikiteisminis tyrimas buvo atliktas per 3 mėnesius.

Pirmos instancijos teismas 2022 m. vasario 22 dienos nuosprendžiu pripažino A. J. kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 227 straipsnio („Papirkimas“) 2 dalį ir paskyrė jam piniginę baudą bei konfiskavo duotą kyšį.

Šį apkaltinamąjį Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendį nuteistasis A. J. ir jo gynėjas apskundė apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui, kuris 2022 m. birželio 13 dieną skundą atmetė ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas, įvertinęs visų byloje esančių įrodymų visumą, tinkamai vadovavosi Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis ir padarė pagrįstą išvadą, jog A. J. padarė jam inkriminuojamą nusikaltimą.

„Šioje byloje priimti teismų sprendimai parodo, kad korupcinį nusikaltimą galima įrodyti ne tik teisėsaugos institucijoms tiesiogiai užfiksavus kyšio perdavimo faktą, bet ir įvertinus bylos medžiagos visumą“, – teigė valstybinį kaltinimą palaikiusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė Inga Mačiulienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 335 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,