Mano Gargždai



Kuliuose – nemokama kino stovykla jaunimui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Jau šeštus metus Kuliai kviečia kultūros mylėtojus ir ieškotojus į „Sofijos festivalį, kuris pavadintas Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės vardu, tęsia šios išskirtinės asmenybės, Kuliuose praleidusios svarbų gyvenimo etapą, veiklos idėjas – skleisti meno ir švietimo aurą, „užkrėsti kultūra.

 

Šiemet festivalio programoje tarp įvairiausių scenos menų pasirodymų, parodų bei istorinių turų po Žemaitijos apylinkes – nemokama kino stovykla 12-18 m jaunimui. Birželio 29 – liepos 3 dienomis Klaipėdos jaunimo teatro organizuojamoje stovykloje jaunimas susipažins su kino industrijos teorija ir praktika: dalyvaus užsiėmimuose apie įvairias kino formas, vaidybos metodikas bei filmavimo technikas. Taip pat patys kurs kino siužetus, kostiumus ir garso takelius, rašys scenarijus.

Antrąją stovyklos dalį jaunieji kūrėjai dalyvaus hakatone, kuris yra skirtas skatinti kūrybiškumą ir generuoti idėjas, padedančias pristatyti savo sukurtą filmą. Dvi dienas jaunimas ieškos sprendimų, kurie padėtų jų sukurtą filmą paversti labiausiai žiūrimu filmu Lietuvoje. O tam padės ne tik Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai – Simonas Lunevičius, Paulius Pinigis ir Donatas Želvys, bet ir verslo konsultantas bei mentorius Remigijus Dailidė ir rinkodaros konsultantė Indrė Razbadauskaitė.

Dienos stovykloje jaunimui bus suteikiamas nemokamas maitinimas. Be to dalyvių lauks filmų peržiūros, žygis po Kulių apylinkės ir neužmirštamos patirtys kartu.

Registracija: https://forms.gle/35nbujXhbnKxEkbd9

Vasaros kino akademija ir kūrybiškumo hakatonas yra projekto „Atvira bendruomenės kūrybos erdvė Kuliuose dalis. Projekto įgyvendinimą, pagal programą „Kultūra“ finansuoja Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansiniai mechanizmai.

Projekto vykdytojas: Plungės rajono Kulių krašto bendruomenė „Alantas.

Projekto partneriai: Kulių kultūros centras, Domus alba, Taško teatras, Kintai arts, M.K. Čiurlionio namai, Mano miestas Klaipėda, Opera Opus, Company B. Valiente, Plungės rajono savivaldybė, Klaipėdos jaunimo teatras, Kulių gimnazija.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 511 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,