Mano Gargždai



Paskirstytos Tarptautinių projektų programos lėšos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Įvairius tarptautinius projektus vykdančios, ryšius su užsienio kolegomis mezgančios, į konkursus vykstančios Klaipėdos rajono bendruomenės, įstaigos jau ne vienus metus sėkmingai naudojasi galimybe gauti finansavimą per Savivaldybės vykdomą Tarptautinių projektų rėmimo programą. Šiemet programai skirtos lėšos buvo padvigubintos, o dalinis finansavimas skirtas visiems paraiškų projektams.

 

Kriterijus atitiko visi projektai

Šį kartą Bendradarbiavimo taryba pagal Tarptautinių projektų rėmimo programą sulaukė 7 paraiškų.

„Stengiamės objektyviai vertinti kiekvieną projektą, išsiaiškinti jo naudą bendruomenei. Visos pateiktos paraiškos atitiko vertinimo kriterijus ir finansavimą skyrėme visiems be išimties. Išdalinome beveik 19500 eurų. Džiugu, kad projektų dalyviai turi galimybę įgyti bei pasidalinti gerąja patirtimi ir atstovauti mūsų kraštui įvairiuose tarptautiniuose renginiuose“, – sako meras, Bendradarbiavimo tarybos pirmininkas Bronius Markauskas.

Paraiškas teikę projektų vykdytojai prašė paramos už beveik 20 tūkstančių eurų, kai tuo tarpu iš pradžių programai buvo skirtas 10 tūkstančių eurų biudžetas.

„Tarybai pritarus padidinti programos lėšas, galėjome pareiškėjams skirti beveik visą prašomą sumą“, – sako meras.

 

Projektų įvairovė

Vertinant projektus, po 1750 eurų skirta Dovilų etninės kultūros centrui ir VO „Bendrai visi“. Doviliškių projektas „Tarptautinė kūrybinė laboratorija generolo Antano Gelgaudo atminimui“ supažindins krašto ir tarptautines bendruomenes su 1831 m. sukilimo vado generolo Antano Gelgaudo asmenybe ir atskleis jo veiklos tarptautinę istorinę reikšmę. VO „Bendrai visi“ gargždiškiams ir miesto svečiams dovanojo išskirtinį koncertą Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kurį atliko svečiai iš Panevėžio muzikinio teatro, Islandijos, Japonijos ir Italijos.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrui skirti 2500 eurų vykti į tarptautinius moksleivių stendinio modeliavimo konkursus. Po 2500 eurų komisija skyrė ir VšĮ Gargždų futbolo, Gargždų sporto centro projektams. Jaunieji futbolininkai jau dalyvavo Lenkijoje vykusiame gilias tradicijas turinčiame tarptautiniame futbolo turnyre, kuriame varžėsi pajėgiausios komandos iš Lenkijos, Vokietijos, Slovakijos, Lietuvos ir Latvijos. Gargždų sporto centro auklėtinių dar laukia išvyka į Tarptautinį Alfredo Krauklio atminimo krepšinio turnyre Rygoje.

Gargždų muzikos mokyklos dainos studija „Svirplys“ dalyvavo tarptautiniame menų festivalyje – konkurse „Summer talent league“. Nuo 2017 metų Ispanijoje vykstantis renginys skatina mėgėjų meno sklaidą tarptautiniu mastu, jame dalyvauja kolektyvai bei solistai iš Italijos, Ispanijos, Vokietijos, Sakartvelo, Lietuvos ir kitų šalių. Komisija kolektyvo kelionės ir kitoms išlaidoms skyrė 3960 eurų.

Asociacija Kvietinių bendruomenė visą vasarą rajono gyventojus kvies į koncertus, susitikimus ir kitas veiklas su Ukrainos karo pabėgėliais, taip padėdami jiems išlaikyti savo identitetą karinėje, informacinėje, humanitarinėje ir kultūros sferose, rajono gyventojus skatindami susipažinti su ukrainiečių kultūros paveldu. Projektui įgyvendinti skirti 4500 eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 230 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,