Mano Gargždai



Virtuvės stalas, kaip išsirinkti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Kokį virtuvės stalą pasirinksime, lems keli veiksniai. Dažniausiai tam įtakos turi laisvos erdvės matmenys, t. y. pačios virtuvės dydis. Kitas veiksnys yra virtuvės baldų tipas. Paskutinę sąlygą sudaro mūsų pomėgiai ir poreikiai. Virtuvės stalas turėtų priklausyti nuo namų ūkio narių skaičiaus, kuo jų daugiau, tuo stalas turėtų būti didesnis.

 

Virtuvėje svarbu praktiškumas ir judėjimo laisvė. Todėl rinkdamiesi stalą atkreipkite dėmesį, kad jis netrukdytų laisvai judėti ir savo išvaizda bei charakteriu nesiskirtų kitų nuo baldų. Paprastai stalus skirstome pagal formą, dydį ir medžiagą.

 

Forma

Virtuvės stalai dažniausiai būna stačiakampiai, kvadratiniai arba ovalūs, daugiau įvairių stalų pavyzdžių: patoguspirkimas.lt. Prie apvalaus stalo telpa daugiau žmonių, jie neturi kraštų, todėl yra saugesni, tačiau užima daugiau vietos. Centrinis išdėstymas leidžia sutalpinti daugiau patiekalų ir juos lengviau pasiekti valgantiems. Stačiakampiai arba kvadratiniai stalai yra labai funkcionalūs, jie tinka ankštam interjerui, juos galima pastatyti prie sienos. Stalas su ištraukiamu stalviršiu idealiai tinka mažai virtuvei. Kasdien neužima daug vietos, o prie išskleisto gali susėsti visi svečiai.

 

Dydis

Kad stalas būtų patogus kiekvienam šalia sėdinčiam žmogui, turi būti 60 x 40 centimetrų plotas. Optimalus virtuvės stalo aukštis – 70 - 75 cm. Mažų virtuvių atveju verta pagalvoti apie nedidelius stalus. Tokiose virtuvėse geriausi stalai yra atlenkiami arba pastatyti prie sienos. Dėl to įgauname daugiau erdvės laisvam judėjimui.

 

Medžiaga

  • Mediniai stalai – gaminami iš tamsios arba šviesios medienos. Jie yra stabilūs ir gerai atrodo. Tačiau gali būti sunku pašalinti dėmes ir įbrėžimus;
  • Metaliniai stalai – stabilūs metaliniai stalai dažniausiai yra žemesni už medinius, savo išvaizda suteikiantys griežtumo įspūdį;
  • Stikliniai stalai – patogūs ir elegantiški. Jų gamybai naudojamas specialus stiklas apsaugotas nuo įbrėžimų, o visus nešvarumus galima nesunkiai nuplauti;
  • Plastikiniai stalai – jų spalva lengvai priderinama prie aplinkos, jie praktiški ir lengvai valomi. Galimi įvairių formų, jie suteikia interjerui originalumo ir dizaino.

Virtuvės stalas yra funkcinis elementas, todėl jis turi atitikti virtuvės parametrus. Yra daug pasirinkimo galimybių. Viskas priklauso nuo mūsų virtuvės dydžio ir mums tinkančio stiliaus.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 310 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,