Mano Gargždai



Šalia Klaipėdos organizuojamos žirgų raitelių kovos – varžybas stebėti kviečiami visi norintys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Jau šį ketvirtadienį tarp Klaipėdos ir Palangos įsikūrusiame jojimo sporto centre „Horsemarket“ (Kunkių kaimas, Kunkių g. 40) nuo 10 val. prasidės ir iki sekmadienio vakaro vyks tarptautinės konkūrų varžybos „FEI Jumping World Cup Kunkiai“. Čia tris dienas žiūrovai nemokamai galės grožėtis aukščiausio lygio raitelių kovomis.

 

Šios tarptautinės varžybos organizuojamos jau šeštus metus.

Prie šių varžybų vykdymo prisideda visame pasaulyje veikianti Tarptautinė žirginio sporto federacija (FEI). Šiame prestižiniame renginyje dalyvaus aukšto lygio raiteliai iš įvairių Europos šalių.

„Horsemarket“ jojimo centro įkūrėjas Laimondas Skėrys džiaugėsi, kad po labai permainingų metų ir visų pandemijų pagaliau gali suorganizuoti aukščiausio lygio varžybas.

„Paskutinieji keleri metai nedavė ramybės dėl pandemijos tiek žmonių, tiek žirgų pasaulyje. Norėčiau padėkoti visiems rėmėjams, kurie jau ne pirmus metus prisideda prie to, kad įvyktų aukšto lygio jojimo varžybos.

Kviečiu atvykti žiūrovus iš visos Lietuvos - tikrai verta pažiūrėti į geriausius Europos raitelius“, - kalbėjo L. Skėrys.

Viena iš varžybų organizatorių Alvija Gražulytė, organizuojanti aukščiausio lygio varžybas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, džiaugėsi, kad varžybos vyks vienoje geriausių bazių Lietuvoje.

„Kunkių kaime yra idealios sąlygos rengti aukščiausio lygio varžybas. Subūrėme stiprią komandą, kad varžybos vyktų be didesnių nesklandumų ir raiteliai galėtų demonstruoti geriausius rezultatus“, - kalbėjo A. Gražulytė.

Ji neslėpė optimizmo, kad kitais metais čia taip pat turėtų vykti ne vienerios aukšto lygio varžybos.

Pasak organizatorių, atvykę į renginį žiūrovai automobilį lengvai pasistatys laikinai įrengtoje erdvioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Renginio metu žiūrovus atsigaivinti bei pasistiprinti kvies kavinės bei kita maisto prekyba.

„Kviečiame atvykti į nemokamą renginį ir smagiai praleisti laiką. Varžybų teritorija tikrai yra didelė, tad čia galima praleisti ir visą savaitgalį. Prognozuojamas puikus oras“, - džiaugėsi organizatoriai.

 

Organizatorių nuotr.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,