Mano Gargždai



Aiškėja Klaipėdos rajono kandidatai mero rinkimuose

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Jau šiandien aišku, kad dėl mero posto Klaipėdos rajone varžysis mažiausiai 8 kandidatai. VE archyvo nuotr. Jau šiandien aišku, kad dėl mero posto Klaipėdos rajone varžysis mažiausiai 8 kandidatai. VE archyvo nuotr.

Klaipėdos rajono meras „valstietis“ Bronius Markauskas planuoja siekti mero posto ir ateinančiuose savivaldos rinkimuose. Jis mano, kad politinė kova bus atkakli. Nors kandidatai skelbtis neskuba, aiškėja, kad bus tikrai ne mažiau nei 7–8 pretendentai.

 

B. Markauskas sako, kad būsimasis politinis sezonas bus kitoks nei iki šiol. Pirmiausia tai susiję su pasikeitusia savivaldos rinkimų tvarka ir mero įgaliojimais.

„Meras valdys ir finansinius, ir administracinius resursus, todėl galės ne tik dalinti pažadus“, – sako B. Markauskas. Tačiau kadangi meras ir jo pavaduotojai negalės būti Tarybos nariais, B. Markausko nuomone, bus sudėtingiau burti valdančiąją koaliciją ir užsitikrinti daugumą. „Rajonas – sparčiai augantis, dinamiškas. Kandidatus kelia visos tradicinės partijos, taip pat visuomeniniai komitetai“, – didelę konkurenciją prognozuoja B. Markauskas, kurio galimybės būti perrinktam į mero pareigas vertinamos labai aukštai.

 

Bronius Markauskas

 

Pakeitė sprendimą

„Nors buvau sakęs, kad neisiu, tačiau pasikeitė įstatymas, meras taps Administracijos vadovu, turiu ilgametės patirties“, – teigia Klaipėdos rajono administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Jis sako, kad nori išnaudoti 25 metų politinę ir administravimo patirtį Klaipėdos rajono savivaldybėje.

„Naujas žmogus, atėjęs be patirties, turės mokytis, o darbus reikia daryti neatidėliojant“, – savo privalumais neabejoja S. Karbauskas.

Jis mano, kad jo kompetenciją rodo ir tai, kad šią vasarą pasikeitus politinei daugumai ir jam tapus administracijos direktoriumi pajudėjo stringantys projektai: daugiafunkcio sporto centro, autobusų stoties ir kitos statybos.

 

Sigitas Karbauskas

 

Žmonės nepatenkinti

Tačiau buvęs Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Edmundas Zbarauskas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas būsimuose mero rinkimuose, sako, kad dabartinė valdžia būtent ir kalta dėl stringančių projektų.

Jis mano, kad rinkėjai yra nusivylę dabartinės kadencijos metu vykusiai valdžios dalybų procesais ir tiki savo ir sąjungos sąrašo sėkme būsimuose rinkimuose.

 

Edmundas Zbarauskas

 

Dar labiau prieš dabartinę valdžią rajone yra nusistatęs Gargždų krašto muziejaus istorikas Marius Mockus.

Jis sako, kad ruošiasi mero rinkimams kartu su visuomeniniu komitetu, kurio pagrindą sudarys rajono verslininkai ir aktyvūs visuomenės atstovai.

„Buriame komandą, kurioje nebus nė vieno dabar valdžioje esančio politiko“, – sako M. Mockus.

Jis dabartinę valdžia vadina neįgalia priimti rajonui reikalingus sprendimus. Jo rinkiminiam komitetui burti bus panaudota jau anksčiau įkurta asociacija „Klaipėdos rajono visuomenės ir verslo sambūris“, kurios vienas steigėjų yra verslininkas Algimantas Daugėla.

 

Marius Mockus

 

Laukia įstatymo

Kalbų apie galimą savo kandidatūros kėlimą Klaipėdos rajono mero rinkimuose nepaneigia ir Tarybos narys Vaclovas Macijauskas.

Tačiau jis atkreipia dėmesį, kad nors jau artėja rinkimų kampanijos pradžia, Seime dar nėra patvirtintas Politinių organizacijų įstatymas, kuris turėtų apibrėžti rinkimuose dalyvausiančių komitetų statusą.

Jis taip pat mano, jog nuostata, kad komitetai turės juridinį statusą, apsunkins jų veiklą.

 

Vaclovas Macijauskas

 

Didieji delsia

Tuo tarpu dar nemažai partijų skyrių Klaipėdos rajone neskuba viešinti savo kandidatų būsimuose mero rinkimuose.

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkė Ligita Liutikienė sako, kad skyriaus deleguotas kandidatas rajono mero rinkimuose turėtų paaiškėti rugsėjo mėnesį.

Kad nebaigtos vidinės kandidato kėlimo procedūros sako ir Liberalų sąjūdžio Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas Justas Ruškys.

 

Justas Ruškys

 

Buvęs rajono savivaldybės administracijos direktorius J. Ruškys sako, kad partija turi kelis stiprius kandidatus, tačiau jis ir pats neslepia ambicijų, kad pretenduoja dalyvauti mero rinkimuose. Galutinis sprendimais taip pat turėtų būti aiškus jau šį mėnesį.

Klaipėdos rajono Dauparų-Kvietinių seniūnas Vytautas Tamašauskas neoficialiai įvardijamas kaip Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į merus būsimuose rinkimuose.

 

Vytautas Tamašauskas

 

Pats V. Tamašauskas šios informacijos nei patvirtina, nei paneigia ir siūlo kreiptis į skyriaus pirmininkę Rasą Petrauskienę.

Ji „Vakarų ekspresui“ patvirtino, kad skyrius turi stiprų kandidatą mero rinkimuose, tačiau sako, kad jį įvardyti dar per anksti.

Primename, kad savivaldybių tarybų rinkimai vyks ateinančių metų kovo mėnesį. Tikslią datą artimiausiu metu turėtų patvirtinti LR Seimas.

Klaipėdos rajone politiniuose užkulisiuose kalbama, kad kartu su savivaldos rinkimais gali vykti ir pakartotiniai Seimo rinkimai. Klaipėdos rajone išrinktas Petras Gražulis yra kaltinamas dėl piktnaudžiavimo. Jei jis galutinai būtų pripažintas kaltu, jam grėstų apkalta.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 393 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,