Mano Gargždai



Padėkota savanoriams, ugdantiems jaunimą, padedantiems socialinės rizikos šeimoms, ukrainiečiams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

2022-uosius metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė jaunimo ir savanorystės metais. Tad, metams einant į pabaigą, padėkota tiems, kurie savanoriškai prisideda prie jaunimo krikščioniškų vertybių puoselėjimo, pagalbos ukrainiečiams, socialinės rizikos šeimoms – kunigams, Gargždų dekanato atstovams, savanoriams.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas padėkas įteikė Gargždų šv. Arkangelo Mykolo parapijos vikarui, kunigui Mindaugui Stoniui už jaunimo dorinių vertybių ugdymą, parapijos savanorei Jadvygai Belenavičienei už tai, kad jau 10 metų atsakingai ir kruopščiai užsiima visuomenine veikla – rengia sužadėtinius santuokai, Gargždų dekanato „Carito“ koordinatorei Danutei Žvirzdinienei, kuri jau 20 metų visuomeniniais pagrindais organizuoja pagalba socialinės rizikos šeimoms, o pastaruoju metu pagalbą teikia ir ukrainiečiams.

Už visokeriopą pagalbą, iniciatyvą ir gerus darbus Gargždų dekanato dekanas kunigas Jonas Paulauskas padėkojo ir 12-ai savanorių. Padėkos vakarą organizavusi Savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė džiaugėsi, kad visi šie žmonės vienaip ar kitaip prisilietė prie daugybės jaunų žmonių gyvenimų ir padėjo jiems susikurti tvirtą vertybinį pagrindą.

Savanorių komanda susibūrė Gargžduose jau 5 metus veikiančioje Marijos mokykloje. Tai krikščioniško gyvenimo ir evangelizacijos filialas. Pirmąją tokią mokyklą prieš 25 metus Ukrainoje įkūrė pranciškonai kapucinai. Šiandien apie 70 jos filialų veikia 19-oje šalių, o Lietuvoje jų yra trys – Vilniuje, Kaune ir Gargžduose.

Gargžduose veikianti Marijos mokykla per 5 metus, bendradarbiaujant su pranciškonais kapucinais ir jaunimo komandomis iš Vilniaus bei Kauno, surengė 11 savaitgalinių sesijų-rekolekcijų, kuriose dalyvavo apie 140 žmonių. Iš jų ir suburta savanorių komanda, kuri dirba iš širdies, neskaičiuodama savo laiko.

Padėkos vakare viltasi, kad savanoriai ir toliau su meile padės kiekvienam, kuriam reikia pagalbos, paramos ar atjautos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 293 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,