Mano Gargždai



Gargždams naujos autobusų stoties laukti liko nebeilgai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Projektuotojų vizualizacija Projektuotojų vizualizacija

Nors žiemos sulaukę statybininkai ir pasinaudojo technologinės pertraukos galimybe, teigiama, jog Gargždų autobusų stoties statybos darbai bus baigti laiku – pirmąją vasaros dieną. Jau aišku ir kas atsiras vietoje šalia buvusios senosios miesto autobusų stoties.

 

Kurį laiką sustoję Gargždų autobusų stoties statybos darbai iš mirties taško vėl pajudėjo praėjusiųjų metų rugsėjo pabaigoje. Klaipėdos rajono savivaldybei planus keisti teko nutraukus sutartį su ankstesniu rangovu („Viremidos statyba“), kuriam pradėtos bankroto procedūros.

Savivaldybė pasirašė sutartį su kita uostamiesčio bendrove – „Autente“, kuri pratęsė pradėtus darbus.

„Ilgai laukta ir džiugi žinia. Turime naują Gargždų autobusų stoties rangovą ir tikėkimės, kad šį kartą pasisekė. Stoties laukia ne tik gargždiškiai, bet ir visi atvykstantieji į rajono centrą. Tai lyg savotiška miesto vizitinė kortelė. Viliuosi, kad rangovas darbus sėkmingai pabaigs, o Gargždai turės naują ir modernią autobusų stotį“, – kalbėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Nors pradžioje optimistiškai užsiminta, kad darbai gali būti baigti dar iki praėjusiųjų metų pabaigos, vėliau įvardyta kur kas realesnė data. Dabar teigiama, kad Gargždų autobusų stotis duris atvers pačioje vasaros pradžioje. Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Karbausko, kol kas viskas vyksta pagal planą.

„Žiemą rangovas pasinaudojo galimybe padaryti technologinę pertrauką, mums leidus, jie pradėti lauko darbams, o viduje darbai toliau sėkmingai vyksta. Prieš porą savaičių darbų vadovo klausėme, kada bus baigti darbai, ir sulaukėme atsakymo, jog birželio 1-ąją. Galvojame, kad rangovas susitvarkys, nes ne toks jau didžiulis tai objektas“, – „Vakarų ekspresui“ sakė S. Karbauskas.

Naujoji Gargždų autobusų stotis bus ovalaus cilindro formos. Pastatas sieks iki 7 metrų aukščio, o jame dominuos mediena, stiklas ir metalas. Suplanuotos keturios autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. Stoties pastatas su keleivių laukimo sale, prekybos vieta, bilietų kasa, informacijos centru, sanitarinėmis ir administracinėmis patalpomis bus apie 140 kv. m dydžio.

Sutartis su „Autente“ pasirašyta už kiek daugiau nei 719 tūkst. eurų.

Paaiškėjo ir kas iškils vietoje senosios Gargždų autobusų stoties (Klaipėdos g. 35). Jau kitą savaitę Telšių bendrovė „Katedra“ pristatys naujo prekybos paskirties pastato statybos projektinį pasiūlymą. Dabar čia stūksantys statiniai bus nugriauti.

Stotį pakeis naujas, vieno aukšto, apie 2 330 kv. m dydžio pastatas (naudingas plotas - 1 520 kv. m). Jame įsikurs prekybos centras, dalis patalpų bus nuomojama smulkesniems prekybininkams.

Projektuotojų vizualizacija

Pagrindinis (kampinis) įėjimas į pastatą bus iš Klaipėdos ir Dariaus ir Girėno gatvių sankryžos pusės.

Prie prekybos centro privažiuoti automobiliu bus galima iš dviejų pusių - iš P. Cvirkos gatvės per jau esamą įvažiavimą ir iš Dariaus ir Girėno gatvės per transporto priemonių stovėjimo aikštelę. Prie pastato bus įrengtos 82 automobilių stovėjimo vietos. Keturios šeimoms ir net 16 su elektromobilių įkrovimo stotelėmis. Pėstieji pagrindinį įėjimą galės pasiekti šaligatviais iš skirtingų pusių. Nuo statomos naujosios Gargždų autobusų stoties, Klaipėdos, Dariaus ir Girėno gatvių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,