Mano Gargždai



Detoksikacija: šiltus orus pasitikite švariai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Artėjant pavasariui, daugelis pradeda galvoti apie savo kūno detoksikaciją po žiemos – meto, kai neišvengiamai esame mažiau aktyvesni. Detoksikacija – tai toksinų ir kitų kenksmingų medžiagų pašalinimo iš organizmo procesas, kurį galima vykdyti įvairiais metodais, įskaitant mitybos pokyčius, mankštą ir specializuotas detoksikacijos programas. Nors kai kurie ekspertai abejoja detoksikacijos veiksmingumu, daugelis pastebi, kad po jos jaučiasi geriau, padaugėja energijos ir nestinga entuziazmo. Nesvarbu, ar norite pradėti sveikesnį gyvenimo būdą, ar tiesiog atkurti savo kūną po ilgos žiemos – galbūt detoksikacija yra būtent tai, ko ieškote?

 

Mažiau cukraus ir druskos

Cukraus ir druskos suvartojimo mažinimas yra svarbus sveikos mitybos aspektas. Per didelis jų kiekis gali sukelti įvairių sveikatos problemų, tokių kaip nutukimas, diabetas, širdies ligos, aukštas kraujospūdis, inkstų ligos ir dar daugybė kitų. Norint sumažinti šių medžiagų suvartojimo kiekį, būtina apriboti pusgaminių ir produktų, kurių sudėtyje yra daug pridėtinio cukraus, tokių kaip limonadai, saldainiai ir kepiniai, vartojimą. Juos pakeitę sveikatai palankesniais vaisiais ir daržovėmis, kuriuose yra natūralaus cukraus bei įvairių vitaminų, jausitės žvalesni, o išvengdami „gliukozės spyglių“ nejausite po maisto įprastai užklumpančio mieguistumo.

Panašiai galima išvengti ir per didelio druskos kiekio – sumažinkite apdorotų maisto produktų, kuriuose yra daug natrio, suvartojimą. Rinkitės natūralias žoleles ir prieskonius – šie nedideli mitybos pokyčiai gali turėti teigiamą poveikį bendrai sveikatai ir padidinti energijos lygį, užtikrinti sklandų širdies darbą ir padėti numesti svorio. Ką jau kalbėti apie sveikų produktų poveikį organizmui – ne tik sustiprinsite imunitetą, bet ir pravalysite organizmą nuo nereikalingų medžiagų.

 

Dienos ritualas – mačia arbata

Mačia arbata yra žinoma dėl savo detoksikuojančių savybių – tradicinėje japonų medicinoje ji naudojama jau šimtmečius kaip natūrali priemonė įvairioms problemoms mažinti. Vienas iš pagrindinių mačia arbatos komponentų yra katechinai – stiprūs antioksidantai, padedantys apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų ir palaikyti natūralų organizmo detoksikacijos procesą. Sudėtyje yra ir chlorofilo, kuris valo organizmą, padeda pašalinti toksinus ir sunkiuosius metalus. Taigi, akivaizdu, kad šios sodriai žalios arbatos kasdienis gėrimo ritualas gali tapti paprastu ir veiksmingu būdu iš organizmo pašalinti sveikatai nepalankias medžiagas. Galite pasidairyti internetinėje LIVIN ekologiškų prekių parduotuvėje: ne tik aukščiausios kokybės mačią arbatą, bet ir sveikuoliškų užkandžių bei daugelį kitų ekologiškų ir dinaminiuose ūkiuose augintų produktų rasite čia.

 

Natūralūs antioksidantai

Dietos, kurioje gausu antioksidantų, pasirinkimas gali turėti daug naudos organizmui. Antioksidantai, tokie kaip vitaminas C ir E, yra junginiai, padedantys neutralizuoti kenksmingus laisvuosius radikalus organizme. Pastarieji gali pažeisti ląsteles ir prisidėti prie įvairių sveikatos problemų, įskaitant uždegimą bei lėtines ligas. Į savo racioną įtraukę natūralių antioksidantų turinčių produktų, tokių kaip šviežios uogos, juodasis šokoladas ir lapiniai žalumynai, galite padėti apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų, užkirsti kelią kenksmingoms medžiagoms patekti į organizmą, o prireikus – jas pašalinti.

Neabejojame, kad atsižvelgę į savo mitybą ir į ją įtraukę „supermaistą“, pavasarį pasitiksite it naujai gimę – pilni energijos, žvalumo ir entuziazmo!

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 340 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,