Mano Gargždai



Gargždų „Banga“ pirmąkart tapo Lietuvos moterų salės futbolo čempione

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Ltf.lt nuotr. Ltf.lt nuotr.

Birštone praūžė 2023 m. Lietuvos moterų futsal čempionato finalinis ketvertas, padovanojęs sirgaliams įsimintinas rungtynes ir permainingą kovą dėl nugalėtojų titulo.

 

Birštono sporto ir sveikatingumo centro salė pirmąkart priėmė šį finalinio ketverto renginį. Lietuvos čempionių titulą gynė FA „Šiauliai“-ŠSG ekipa, šį kartą sulaukusi Gargždų FK „Banga“ iššūkio.

Renginys prasidėjo nuo bronzinių rungtynių – dėl trečios vietos rungėsi garsaus sirgalių palaikymo sulaukusi FK „Vilkija“ su MFA „Žalgiris“-MRU ekipa iš Vilniaus. Daugiau patirties turinčios žalgirietės įrodė savo pranašumą rezultatu 6:1.

Karilė Liužinaitė rungtynėse atliko „hetriką“ ir užsitikrino rezultatyviausios čempionato žaidėjos laurus. MFA „Žalgiris“-MRU komandos gretose taip pat pasižymėjo Dovilė Dockaitė ir Barbara Antonovič. Evelina Ščerbavičiūtė nukreipė kamuolį į savus vartus, o Gabija Diškevičiūtė susitikimo pabaigoje pelnė vilkijiečių įvartį.

Žiūrovų dėmesį paskiau prikaustė nenuspėjama šiauliečių ir gargždiškių akistata dėl čempionių titulo. Pirmajame kėlinyje Simona Petravičienė pelnė du šiauliečių įvarčius, bet pusiausvyrą atstatė „Bangos“ žaidėjos Viltė ir Donata Švarcaitės – 2:2.

Antroje rungtynių pusėje dominavo FK „Banga“ ir galiausiai triumfavo rezultatu 11:2. Įvartį 21 minutę pelnė Viltė Švarcaitė ir „Banga“ šiose rungtynėse pirmąkart įsiveržė į priekį. Vėliau įvartis į savus vartus krito nuo Rusnės Šešplaukytės, o gargždiškių įvarčių fejeriją pratęsė Austė Bernotaitė, Austėja Jokuvaitytė, Kamilė Pranulytė, Ugnė Jonelytė, Atėnė Streckytė ir Donata Švarcaitė.

Lietuvos moterų futbolo asociacija įteikė apdovanojimus visoms finalo ketverto komandoms bei pagerbė individualių nominacijų laureates. Geriausia vartininke buvo išrinkta Karolina Curukova, besigynusia žaidėja – Vestina Neverdauskaitė, atakavusia žaideja – Dovilė Dockaitė.

 

Rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąrašas:

1. Karilė Liužinaitė (MFA „Žalgiris“-MRU) – 16 įvarčių

2–3. Donata Švarcaitė (FK „Banga“) ir Gabija Malakauskaitė (FK „Vilkija“) – po 12 įv.

4. Gabija Toropovaitė (FA „Šiauliai“-ŠSG) – 10 įv.

5–8. Dovilė Dockaitė (MFA „Žalgiris“-MRU), Viltė Švarcaitė (FK „Banga“), Aušra Klevečkaitė ir Livija Toropovaitė (FA „Šiauliai“-ŠSG) – po 9 įv.

 

Rungtynių akimirkos čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 369 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,