Mano Gargždai



Tragiškas gaisras Klaipėdoje – žuvo jaunas vyras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Dūmų detektorius galėjo išgelbėti žmogaus gyvybę, bet jo nebuvo. Po darbo vakarienę gaminęs jaunas klaipėdietis prisnūdo ir iš miego nebepabudo. Pirmoji mirtiną nelaimę pastebėjo į namus grįžusi jo draugė.

 

Gaisras pačiame Klaipėdos centre kilo pirmadienio vakarą. Apie 20.30 val. uostamiesčio ugniagesiai iškviesti į senamiestyje esančią Turgaus gatvę. Gautas pranešimas, kad daugiabučio gyvenamojo namo laiptinė pilna dūmų.

Gaisrininkams atvykus į nelaimės vietą, dūmai sklido iš antrajame aukšte esančio buto. Apie 20.37 val. iš jo išneštas sąmonę praradęs jaunas vyras. Ugniagesiai gelbėtojai iki greitosios medicininės pagalbos brigados atvykimo apie penkias minutes jį gaivino lauke.

Tačiau tiek jų, tiek medikų pastangos išsaugoti gyvybę baigėsi nesėkme. Netrukus medikai buvo priversti konstatuoti žmogaus mirtį.

Dūmais mirtinai apsinuodijo 27 metų klaipėdietis.

Gaisras kilo vieno kambario buto nedidelėje (apie 5 kvadratinių metrų ploto) virtuvėje. Nuo ant uždegtos dujinės viryklės palikto puodo užsidegė gartraukis, virtuvės spintelė ir lango rėmas. Aprūko virtuvės sienos ir lubos.

Gaisrininkai ugnį greitai užgesino. Gaisras likviduotas apie 20.54 val.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, nuomojamame bute jau trejus metus gyveno tvarkinga, alkoholiu nepiktnaudžiavusi jauna pora. Kaimynai apie ją atsiliepia tik teigiamai. Abu dirbo, vyras net keliose darbovietėse.

Tragiška nelaimė įvyko, kai iš darbo grįžęs klaipėdietis šildėsi ar gaminosi vakarienę. Jo draugės tuo metu namuose nebuvo.

Užkaitęs puodą su maistu ant viryklės, vyras išėjo į kambarį ir paliko jį be priežiūros. Įtariama, kad pavargęs po darbo jis galėjo tiesiog užmigti.

Į namus grįžusi jo draugė, tik įėjusi į namo laiptinę, užuodė degėsių kvapą. Atidariusi buto duris išvydo, kad jis pilnas dūmų. Moteris iš karto puolė skambinti skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.

Autonominis dūmų detektorius namuose įrengtas nebuvo. Ugniagesių teigimu, jis galėjo išgelbėti žmogaus gyvybę.

Suveikęs detektorius galėjo pažadinti užmigusį klaipėdietį. Arba jį būtų išgirdę kaimynai ir kur kas anksčiau pranešę apie kilusį gaisrą.

Klaipėdos miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Šiemet visoje šalyje kilusiuose gaisruose jau žuvo 24 žmonės, 30 asmenų patyrė įvairias traumas. Per tą patį praėjusiųjų metų laikotarpį mirčių ir nukentėjusiųjų buvo mažiau – atitinkamai 22 ir 21.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 460 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,