Mano Gargždai



Uostamiesčio teisėsaugininkai į teisiamųjų suolą siunčia itin stipriais kvaišalais disponavusius 4 klaipėdiečius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos policijos nuotr. Lietuvos policijos nuotr.

Uostamiesčio prokurorai teismui perdavė dvi baudžiamąsias bylas, kuriose 4 klaipėdiečiai kaltinami neteisėtai disponavę itin stipriomis narkotinėmis medžiagomis – metadonu ir karfentaniliu.

 

Ikiteisminius tyrimus organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Tyrimus atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Vienos teismui perduotos bylos duomenimis, Klaipėdoje gyvenanti pora – 45 m. moteris ir 26 m. vyras – praėjusių metų rudenį automobiliu gabeno, kaip įtariama, labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – metadono (3,521 g) bei karfentanilio (0,13778 g). Kvaišalus iš Vilniaus į Klaipėdą gabenusios poros automobilį sustabdė policijos pareigūnai, kurie atlikę mašinos apžiūrą, rado jame vakuumuotą paketą su minėtomis narkotinėmis medžiagomis. Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad narkotines medžiagas buvo ketinama platinti kitiems asmenims. Už tai šiems klaipėdiečiams pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį.

Tęsdami tyrimą, policijos pareigūnai patikrino ir poros namus Klaipėdoje. Juose taip pat rasta nedidelis kiekis minėtų narkotinių medžiagų. Už šį radinį pora taip pat patraukta baudžiamojon atsakomybėn pagal BK 259 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“) 2 dalį.

Daugiau iš nusikaltimo vietos: https://www.youtube.com/watch?v=gT31zxLxNRQ&t=27s

 

Dar viena baudžiamoji byla, susijusi su disponavimu tokiomis pat narkotinėmis medžiagomis, teismą pasiekė praėjusią savaitę. Bylos duomenimis, policijos pareigūnai 2022 metų rugsėjį prie Klaipėdoje esančių daugiabučių sulaikė du – 34 m. ir 33 m. – vyrus, su savimi turėjusius gelsvos spalvos miltelių, kurių sudėtyje, kaip buvo nustatyta vėliau, rasta narkotinių medžiagų – metadono ir karfentanilio.

Narkotinių medžiagų pardavimo sandorio metu pareigūnų užklupti vyrai priešinosi sulaikymui ir bandė pabėgti. Vyresnysis įtariamasis sulaikymo metu ėmė plėšyti su savimi turėtą paketą, iš kurio pradėjo byrėti gelsvos spalvos milteliai. Teisėsaugininkai iš karto atliko sulaikymo vietos apžiūrą bei surinko išbarstytą medžiagą. Atlikus kratą šio kaltinamojo namuose buvo rasta ir daugiau galimai neteisėtai laikomų kvaišalų. Skaičiuojama, kad vyras bendrai galėjo turėti labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – metadono (3,715 g) ir karfentanilio (0,145623 g) – ir jas, kaip įtariama, platinti kitiems. Jo namuose taip pat rasti ir paimti galimai iš nusikalstamos veikos gauti pinigai – daugiau nei 11 tūkst. eurų. Prokuroro nutarimu šiam turtui paskirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

Minėtam Klaipėdos gyventojui pareikšti kaltinimai pagal BK 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 3 dalį. Antrasis vyras kaltinamas dėl BK 259 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“) 1 dalyje numatytų nusikalstamų veikų.

Teisėsaugos pareigūnai pastebi, kad neseniai atsiradusi itin stipri narkotinė medžiaga – karfentanilis – sparčiai plinta neteisėtoje apyvartoje. Pabrėžiama, kad net ir labai nedideli jos kiekiai yra pavojingi šią medžiagą vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei, nes galimi perdozavimai bei stiprūs organizmo apnuodijimai.

Abi baudžiamosios bylos perduotos nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

 

Daugiau iš nusikaltimo vietos: https://www.youtube.com/watch?v=a0I8i7Jb4QA&t=57s

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 265 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,