Mano Gargždai



Šį savaitgalį teatro mūzos nusileis į nuostabiausias Šventosios vietas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šeiko šokio teatras Šeiko šokio teatras

Kas gali būti labiau tikra ir demokratiška nei gatvės menas. O jeigu kalbama apie gatvės teatrą, tai vietos nenuoširdumui nebelieka. 

 

Liepos 1–2 dienomis Palangoje, Šventojoje, vyks 2-asis gatvės teatrų festivalis. Pernai įvykęs pirmasis buvo labiau eksperimentas, bet, pasak organizatorių – Palangos kultūros ir jaunimo centro, pasiteisino su kaupu. 

„Šiais metais visi spektakliai įdomūs, savaip skirtingi. Spektaklius rodys visoje Lietuvoje gerai žinomos teatro trupės. Jie vyks tiek tradicinėse, tiek neįprastose Šventosios erdvėse, arti jūros.

Jau pernai pamatėme, kad žmonėms patinka gatvės spektakliai.

Stebint F. Kafkos „Tėvą“, kalbantį miške pastatytoje telefono būdelėje, supratome, kad Šventoji ir jos gamta labai tinka netikėtiems žmonių ir meno susitikimams.

Pati pajūrio gamta inspiravo festivalio atsiradimą ir tikėjimą, kad gatvės teatro festivaliai Šventojoje susilauks sėkmės.

Nesvarbu, kad kai kurie populiarūs spektakliai jau buvo pristatyti žiūrovams kituose miestuose. Šventosios gamtos apsuptyje jie meno gerbėjams suskambės jau kitaip. Spektakliai parinkti tokie, kad tiktų vasaros sezonui.

Pagrindinė festivalio idėja yra žmogaus, meno ir gamtos sinergija. Šokis, judesys, kalba, muzika siejasi su užburiančiu pajūrio gamtos grožiu.

Tai sukuria maloniai jaudinančią visumą“, – sako Palangos kultūros ir jaunimo centro vadovė Vita Petrauskienė.

Liepos 1 d., šeštadienį, 18 val. festivalį atidarys šokio teatro „Judesio erdvė“ spektaklis „Debut“ (choreografė ir režisierė Elinga Serapinaitė).

Spektaklis bus rodomas Šventosios pėsčiųjų aikštėje, Topolių g. 4. Kūrinyje keliami žmogaus gyvenimo fundamentalūs klausimai.

Tai nauja pradžia, naujas gyvenimo etapas, nauji jausmai, nauji išgyvenimai. Kokia yra naujo gyvenimo etapo pradžia? Kaip išgirsti save? Kaip priimti save ir neprarasti kito? Kaip jausmai mus keičia ir kaip mes keičiam savo gyvenimą?

Tą pačią dieną toje pačioje vietoje 22.30 val. festivalį pratęs teatro „Degančios žirafos“ šokio spektaklis „Antropomorfinis kabinetas“ (režisierė Agnė Aleksiejūnaitė- Puslienė, choreografė Viktorija Krikščiūnaitė).

Salvadoras Dali: „Kiekvienas žmogus savo minčių stalčiuose slepia ne tik įgeidžius, bet ir kompleksus, norus, nuodėmes arba tai, ką bijo parodyti kitiems ar pripažinti sau. O kas nutinka, kai mes pagaliau pažvelgiame į savo stalčių vidų?“

 

Sekmadienį, liepos 2 d., festivalis keliasi į nuostabias erdves prie jūros. 18 val. Prieplaukos g. 18, prie Šventosios uosto, neformalaus teatro trupė „Teatronas“ parodys spektaklį visai šeimai „80 pasaulių per vieną dieną“ (režisierius Gildas Aleksa).

Šiais laikais, kai pasaulį galima apkeliauti daug greičiau nei per 80 dienų, visų žemynų istorija yra taip pat lengvai pasiekiama, kaip ir turistinės vietos. 

O prie Žvejo dukrų, kitaip dar vadinamų trijų mergelių kompozicijos, įspūdingoje gamtos vietoje, kur susilieja smėlis, vanduo ir saulė, karūną ant festivalio galvos uždės Šeiko šokio teatras su istorine ekskursija šokio spektakliu „Užpustyti“ (choreografės Agnija Šeiko, Inga Kuznecova).

Šokėjų kūnų ir gamtos vaizdinys atlieps istorinį-poetinį-muzikinį pasakojimą, girdimą per ausines, ir atskleis gamtos magišką realizmą.

Pasirodymai bus surengti 20.20, 21.25 ir 22.05 val. Į šį spektaklį būtina registruotis iš anksto , nes žiūrovų skaičius bus ribotas. 

Visi festivalio spektakliai yra nemokami. Organizatoriai mielai laukia visų, norinčių prasmingai praleisti laiką Šventojoje ir pasimėgauti meno bei gamtos sinteze. Taip pat šventės rengėjai tikisi, kad meno mūzos globos festivalio orus. 

Su visa 2-ojo gatvės teatrų festivalio Šventojoje programa galima susipažinti www.pkjc.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 668 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,