Mano Gargždai



Kaip suteikti namams daugiau jaukumo? 5 interjero dizainerės idėjos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Barion McQueen iliustracija iš pexels.com Barion McQueen iliustracija iš pexels.com

Kaip atrodo jaukūs namai Jūsų akimis? Vieniems jie neatsiejami nuo dekoro akcentų, kurie parodo – kas gyvena namuose. Kitiems atrodo, kad jaukūs namai yra tokie, kuriuose visi žmonės laimingi, tad jokio skirtumo – kokios spalvos sienos. Tretiems jaukumas – tai mažos erdvės, kadangi didelėse lengva paskęsti…

 

Visiškai suprantama, kad namų jaukumo apibrėžimas gali būti labai įvairus. Svarbiausia, kad kiekvienas gali sukurti tokius namus, kurie jam atrodo šilti, kuriuose yra gera būti.

Profesionalūs interjero dizaineriai Vilnius geba įgyvendinti net ir pačias išrankiausias klientų idėjas, sukurti tokius namus, kurie būtent jiems atrodo jaukūs ir šilti. O apie universalias idėjas, kurios tinka daugeliui – šis straipsnis.

 

1. Jaukumas slypi detalėse

Jaukumas gali būti kuriamas ir minimalistinio stiliaus namuose, kadangi didelis kiekis akcentų tikrai nereiškia, kad patalpos taps kur kas šiltesnės. Svarbiausia – kokie akcentai ir tuo pačiu kaip yra gebama juos suderinti.

Pavyzdžiui, nuotraukų rėmeliai gali būti tokios pačios spalvos kaip ir gėlių vazonėliai. Ypač skoningai atrodo šiltos spalvos, tai yra, pastelinės. Taip harmoningai nuo vieno akcento pereinama prie kito ir visoje patalpoje gali būti tik tie du papuošimai, tačiau jie gali turėti tokią galią, kad visas kambarys bus šiltas ir jaukus.

Ne visada paprasta suderinti kontrastingas spalvas, kurios, atrodo, prieštarauja viena kitai. Dažniausiai tokie akcentai tinka moderniuose namuose, kuriuose norisi ryškumo, o ne jaukumo.

 

 Leah Kelley iliustracija iš pexels.com

 

2. Nereikia per daug intensyviai derinti akcentų

Visgi, kad ir kokie akcentai bus derinami, nepamirškite, kad per daug harmonijos taip pat blogai kaip ir per didelis disbalansas. Tai yra, visi patalpoje esantys akcentai turi tam tikra prasme derėti, tačiau nebūti per daug vienodi, tai yra, galima įtraukti kelis, kurie bus esminiai patalpos dekorai. Greta pastelinių spalvų rėmelių – vienas gali būti ir ryškiai raudonas. Tai tikrai nereiškia, kad patalpa taps nejaukia. Tačiau nepamirškite, kad tas vienas raudonas rėmelis turi derėti prie kokio nors kito akcento tame pačiame kambaryje.

 

3. Dekoras, kuris skleidžia šilumą: nuo nuotraukų iki gėlių vazonuose

Namų jaukumui siūlome rinktis tokius interjero akcentus, kurie ne tik gražiai atrodo, tačiau ir kelia geras emocijas. Galbūt tai nuotrauka arba foto drobė? O gal nuo artimo žmogaus gauta kambarinė gėlė? Malonu, kai dekoro akcentai ne tik gražūs, tačiau ir moraline prasme Jums kelia geriausias emocijas.

 

4. Tinkamas apšvietimas

Apgalvotas apšvietimas yra vienas geriausių jaukumo kūrimo įrankių. Tiek pati šviesos sklaida, spalva, tiek šviestuvas, kuris yra naudojamas tos šviesos pateikimui. Atminkite, kad šviestuvas gali būti pats svarbiausias patalpos akcentas, tad jį renkantis – skirkite laiko. Taip pat išbandykite išmanias lemputes, kurios suteikia galimybę kontroliuoti ne tik šviesos spalvą, tačiau ir intensyvumą.

 

5. Pasteliniai atspalviai

Galiausiai, namų jaukumui labai pasitarnauja švelnūs, pasteliniai atspalviai. Kai norisi ko nors drąsaus bei neįprasto – siūlome rinktis ryškesnius, tokius, kurie traukia akis. Tačiau jie dažniausiai siejami labiau su ekstravagancija nei jaukumu.

Jokio skirtumo, kokie yra Jūsų namai – vieno aukšto namų projektai iki 120 m2 ar labai dideli namai, kurių kvadratūra siekia apie 200 m2 – ir vienuose, ir kituose tikrai galima sukurti jaukumu bei šiluma pasižyminčius būstus. Svarbiausia neskubėti, nes kartais reikia laiko, kad tinkami daiktai arba žinios pačios ateitų iki Jūsų bei namų.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,