Mano Gargždai



Per praėjusią savaitę NATO naikintuvai 4 kartus kilo atpažinti skrydžio taisykles pažeidusius Rusijos orlaivius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LR Krašto apsaugos ministerijos nuotr. LR Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Rugpjūčio 7–13 d. NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 4 kartus kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių Rusijos Federacijos (RF) orlaivių.

 

Rugpjūčio 7 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti RF orlaivį TU-134, du RF orlaivius SU-27 ir du RF orlaivius SU-35. Orlaivis TU-134 skrido tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį su skrydžio planu, su radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė. Du orlaiviai SU-27 skrido tarptautine oro erdve iš RF Kalinigrado srities ir grįžo atgal į RF Kaliningrado sritį be skrydžio plano, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė. Du orlaiviai SU-35 skrido tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies ir grįžo atgal į RF žemyninę dalį be skrydžio plano, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 10 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti RF orlaivį TU-154 ir du RF orlaivius SU-27. Orlaivis TU-154 skrido tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė. Du orlaiviai SU-27 skrido tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžo atgal į RF Kaliningrado sritį be skrydžio plano, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 11 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti RF orlaivį AN-26 ir du RF orlaivius SU-30. Orlaivis AN-26 skrido tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė. Du orlaiviai SU-30 skrido tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžo atgal į RF Kaliningrado sritį be skrydžio plano, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugpjūčio 12 d. NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti du RF orlaivius SU-30, skridusius tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžusius atgal į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be skrydžio plano, be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 290 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,