Mano Gargždai



Advokatai atsako: kokių veiksmų imtis patyrus traumą darbo metu?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com / Sora Shimazaki nuotr. Asociatyvi Pexels.com / Sora Shimazaki nuotr.

Nors nelaimingi atsitikimai darbe kasdien nutinka įvairiose darbo vietose – nuo statybų aikštelių iki biurų – daugelis žmonių vis dar nežino, kokių veiksmų turėtų imtis, kad tinkamai apsaugotų savo teises. Gaila, tačiau kartais žala lieka neatlyginta ir dėl kitų neigimo ir kaltės neprisiėmimo. Tokiais atvejais, nepriklausomai nuo to, ar darbuotojo patirta trauma yra lengva ar sunki, būtina nedelsiant imtis tam tikrų žingsnių. Jūsų patogumui, šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius žingsnius, ką daryti, jei dėl kito kaltės ir aplaidumo susidūrėte su panašia situacija darbo metu.

 

Nedelsiant kreipkitės medicininės pagalbos

Jei jums atsitiko nelaimingas atsitikimas darbe, nieko nelaukite ir nedelsiant kreipkitės medicininės pagalbos. Taip ne tik užtikrinsite, kad jūsų sveikatai negresia pavojus, bet ir sukursite oficialų patirtų sužalojimų ir medicininio gydymo įrašą. Nepamirškite laikytis specialistų rekomendacijų – tai, visų pirma, užtikrins spartesnį atsistatymą bei leis išvengti dar didesnės žalos sveikatai. Visų antra, taip išvengsite trikdžių siekiant sąžiningos kompensacijos. Specialistų rekomendacijų nesilaikymas gali tapti kliūtimi – kai kuriais atvejais gali būti svarstoma, ar tai nelėmė tolimesnių su gydymu susijusių išlaidų.

 

Praneškite apie patirtą traumą savo darbdaviui

Taip pat yra be galo svarbu, kad apie nelaimingą atsitikimą praneštumėte savo darbdaviui. Užpildykite visą reikiamą įvykio ataskaitą ir pateikite aiškų jo aprašymą, kad būtų pradėtas dokumentų tvarkymo procesas. Tokiu būdu užfiksuosite įvykį ir galbūt užkirsite kelią panašiems nelaimingiems atsitikimams ir apsaugosite savo esamus ir būsimus kolegas. Jeigu pastebite, kad jūsų situacijai neskiriama pakankamai dėmesio ar procesas užsitęsia, nepamirškite – geriausia komunikuoti el. laiškais, kurie galėtų būti kaip įvykio ir reakcijos į jį įrodymas.

 

Nepamirškite įrodymų – kuo jie išsamesni, tuo geriau

Galiausiai, po įvykusios traumos darbe, rekomenduojama sudaryti nuoseklų nelaimingo atsitikimo planą. Tai reiškia, jog turėtumėte užfiksuoti viską, kas yra susiję su jūsų patirta trauma – vaizdo medžiaga, liudininkų parodymai ir ligoninės išrašai. Laikydamiesi detalaus dokumentavimo, sustiprinsite turimus parodymus ir apsaugosite savo teises.

 

Susisiekite su žalos sveikatai atlyginimo ieškiniais dirbančiais advokatais

Nežinote, kokios jūsų galimybės, o jūsų akimis saugios darbo vietos neužtikrinę asmenys neigia atsakomybę? Nepriklausomai nuo to, ar nelaimingas atsitikimas yra lengvas ar sunkus, verta nedelsti ir kuo skubiau kreiptis į advokatų komandą, dirbančią su žalos sveikatai atlyginimo ieškiniais. Jei patyrėte traumą dėl darbdavio ar kolegos kaltės, nepamirškite, jog turite visas teises imtis reikalingų veiksmų, kad gautumėte sąžiningą kompensaciją už sukeltą žalą.

„Litkraft Solicitors“ lietuviai advokatai Londone bei Šefilde specializuojasi įvairiuose žalos sveikatai atlyginimo ieškiniuose ir savo interneto svetainėje dalinasi ne vienu naudingu patarimu, kuris pravers pakliuvusiems į nepavydėtinas situacijas tiek čia, Lietuvoje, tiek tarp tautiečių populiarioje Jungtinėje Karalystėje. Čia pateikta informacija leis susidaryti geresnį vaizdą apie tai, ko reikia, kad ieškinys turėtų pagrindimą, kokius įrodymus rinkti ir kuo gali padėti specialistai. Žinoma, kiekvienas atvejis bei skirtingų šalių teisinės sistemos gali skirtis, todėl verta susisiekti ir pasikalbėti konsultacijos metu.

Nelaimingi atsitikimai darbe gali būti bauginanti ir sukrečianti patirtis. Nepriklausomai nuo patirtos traumos sunkumo, rekomenduojama nieko nelaukti ir imtis veiksmų, kad užtikrintumėte savo saugumą bei gautumėte sąžiningą kompensaciją už savo sužalojimus. Atminkite, kad niekas kitas geriau jumis nepasirūpins nei jūs pats.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 209 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,