Mano Gargždai



Trečiadienio orai: daugelyje rajonų palis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Trečiadienį į Lietuvos teritoriją atslinks šiltasis atmosferos frontas, tad jis ir bus pagrindinis orus lemiantis veiksnys.

 

Kaip ir su visais šiltaisiais atmosferos frontais, artimiausią parą galėsime tikėtis debesuotų, ganėtinai lietingų orų, o gilus ciklonas, kurio pakraštyje šiuo metu yra mūsų šalis, lems vėjo sustiprėjimą ir gūsius.

Trečiadienis prognozuojamas debesuotas, tik su retkarčiais trumpam pragiedrėjančiu dangumi. Daug kur palis, vienur trumpai, kitur, ypatingai šiaurinėje Lietuvos dalyje, lietus bus labiau ištisinis. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, laikysis stiprokas, 8–13 m/s, o vietomis vėjo gūsiai įsisiautės iki 15–18 m/s. Popiečio valandomis aukščiausia numatoma oro temperatūra sieks apie 12–17 laipsnių šilumos; šilčiausia bus pietvakariniuose rajonuose, vėsiau – Utenos, Panevėžio, Vilniaus apskrityse.

Ketvirtadienį daug kur palis – nakties metu galimas ilgesnis lietus, o dieną vyraus trumpi lietūs. Vėjas palaipsniui keis kryptį į pietvakarių, vakarų, pūs 9–14 m/s, naktį vietomis sulauksime ir 15–20 m/s gūsių, o dieną gūsingas vėjas paplis daugelyje rajonų. Pajūryje tikėtinas vėjo sustiprėjimas iki 23 m/s. Nakties metu daug kur vės iki 9–14 laipsnių, o dieną termometro stulpeliai kils iki 11–16 laipsnių šilumos.

Paskutinę darbingos savaitės dieną vietomis palis, bet negausiai. Vėjas vis dar išliks stiprus su retkarčiais besiblaškančiais gūsiais, o oro temperatūra išsilaikys panaši į praėjusių parų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 657 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,