Mano Gargždai



Klaipėdos rajone fiksuojamas stichinio įvykio lygis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Minijos upėje kylant vandenims, Klaipėdos rajonas penktadienį skelbia stichinio įvykio lygį. Vidurdienio duomenimis, vandens lygis Minijos upėje ties Priekule siekė 570 cm (riba – 560 cm).

 

Klaipėdos rajone vandens lygis yra nuolat stebimas, jis tai kyla, tai leidžiasi. Penktadienio duomenimis Minijos lygis ties Priekule siekė 570 cm, ir jau pasiekė stichinį lygmenį. Savivaldybėje tam, kad būtų įvertinta situacija, aptarta, kokių veiksmų imamasi, rinkosi Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras.

Situacija sudėtinga ne tik dėl iškritusio didelio kritulių kiekio, kylančio vandens lygio, bet ir dėl daug kur statybų metu sugadintų melioracijos tinklų, užkastų melioracinių griovių, neįrengtų paviršinių lietaus nuotekų tinklų prie gyvenamųjų namų, nes vanduo tiesiog neturi, kur nubėgti.

Susitvarkyti su potvynio padariniais atkemšant užsikišusius lietaus nuotekų tinklus, tvarkant pralaidas padeda Klaipėdos rajono energija, turinti vieną tam skirtą automobilį, ši brigada šiomis dienomis dirbo iki pat vėlumos. Taip pat į pagalbą pasijungė ir Klaipėdos rajono priešgaisrinė tarnyba. Polderius, pylimus, šliuzus nuolat apžiūri Žemės ūkio skyriaus specialistai. Viešosios tvarkos skyrius taip pat apžiūri užlietas teritorijas, stebi vandens lygį. Bendradarbiaujama ir su Klaipėdos vandenimis, kurie nuolat stebi situaciją vandens valyklose.

Gyventojų prašome pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu, o esant kritinei situacijai, kai reikalinga evakuacija, skambinti Bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Prireikus kitokios pagalbos – kreiptis į savo seniūniją (net ir savaitgalį). Seniūnijų kontaktus rasite ČIA. Įvertinę situaciją, seniūnai patys kreipsis į pagalbos tarnybas, galinčias padėti vienu ar kitu atveju.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 201 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,