Mano Gargždai



Viešose vietose palikti neeksploatuojami automobiliai – pavojus aplinkai ir sveikatai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gyventojai, siekdami gyventi saugioje ir švarioje aplinkoje, atkreipia dėmesį, kad bendro naudojimo vietose yra ilgesniam laikui paliekamos transporto priemonės, kurių savininkai ar valdytojai jomis nesinaudoja ilgesnį laiką arba jų išvaizda neatitinka eksploatuojamos transporto priemonės išvaizdai keliamų reikalavimų. Per metus Savivaldybė gauna apie 10 gyventojų pranešimų dėl tokių transporto priemonių, o Viešosios tvarkos skyrius taip pat savo iniciatyva atlieka patikrinimus, ar bendrojo naudojimo vietose nėra paliekamos neeksploatuojamos transporto priemonės.

 

Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nurodyta, kad transporto priemone rūpinasi jos savininkas arba valdytojas, kuris ir privalo užtikrinti, kad bendrojo naudojimo vietose nebūtų laikoma neeksploatuojama transporto priemonė, kuri dėl akivaizdžių trūkumų arba panaikinus leidimą ar ją išregistravus, negali dalyvauti eisme.

Už neeksploatuojamų ir negalimų eksploatuoti transporto priemonių laikymą bendrojo naudojimo vietose yra numatyta administracinė atsakomybė. Užfiksavus minėtą nusižengimą transporto priemonių savininkams (valdytojams) yra skiriamas įspėjimas, o už pakartotinai padarytą administracinį nusižengimą – bauda nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų, taip pat gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas.

Pernai rajone surašyti 51 administracinio nusižengimo protokolai, iš kurių 12 – už pakartotinai padarytą nusižengimą. 2022 m. iš viso buvo surašyti 28 administracinio nusižengimo protokolai, iš kurių 4 – už pakartotinai padarytą nusižengimą.

Prašome transporto priemonių savininkus ir valdytojus gerbti aplinkinių teisę gyventi švarioje ir saugioje aplinkoje ir bendrojo naudojimo vietose nelaikyti nuosavybės teise priklausančių neeksploatuojamų transporto priemonių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 657 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,