Mano Gargždai



TOP10 klausimų apie plaukelių šalinimą lazeriu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Nors lazerinis plaukelių šalinimas labai populiarus ir grožio sektoriuje jau nebe naujovė, apie tai vis dar yra nemažai diskusijų,  procedūros neišbandžiusieji paprastai turi pluoštą klausimų. Tad atsakome į 10 populiariausių.

 

Kas yra plaukelių šalinimas lazeriu?

Tai grožio procedūra, padėsianti visam laikui atsikratyti nepageidaujamų kūno plaukų ir džiaugtis lygia, glotnia bei švelnia oda. Lazerinio plaukelių šalinimo metu lazerio šviesos impulsai odoje virsta šiluma ir sudegina plauko folikulą, dėl ko plaukelis neatauga. 

 

Ar lazeriu galima pašalinti visus plaukelius?

Lazerio šviesos impulsai veikia pigmentą, todėl šiuo būdu gali būti šalinami tik pigmento turintys, t. y. tamsesni, plaukeliai. Deja, bet procedūra nebus efektyvi prieš šviesius ar žilus plaukus.

 

Kokiose kūno vietose galima lazeriu šalinti plaukelius?

Lazerinis plaukelių šalinimas yra saugus, tad tinka bet kuriai kūno zonai: kojoms, rankoms, bikinio, pažastims, pilvui, nugarai ar kitoms.

 

Ar lazeris gali apdeginti odą?

Kadangi lazerio šviesa koncentruojasi į pigmentą, tai aplinkiniai audiniai procedūros metu nepažeidžiami. Būtent todėl procedūra efektyviausia, jei oda yra šviesi, o plaukeliai tamsesni.

Beje, tam, kad išvengtumėte odos pažeidimų, kurių ir neturi būti atliekant procedūrą profesionaliai, labai svarbu tinkamai pasirinkti grožio specialistus, kuriems patikėsite savo odą.

 

Kiek iš viso procedūrų reikia?

Jau po pirmos procedūros pastebėsite, kad plaukeliai atauga silpnesni, jų mažiau, tačiau maksimaliam rezultatui pasiekti reikės maždaug 6–8 procedūrų (tikslus skaičius dar priklauso ir nuo naudojamo lazerio, odos spalvos, plaukelių spalvos ir kitų kriterijų). Procedūros atliekamos kas 4–8 savaites, kadangi plaukelių augimo stadijos skiriasi. Vėliau per metus reikės 1–2 palaikomųjų procedūrų.

 

Kiek laiko trunka procedūra?

Tai ar vienas privalumas – lazerinis šalinimas gana greitas metodas, tačiau tikslus laikas priklauso nuo to, kokiame plote plaukeliai šalinami. Pavyzdžiui, šalinimas nuo viršutinės lūpos užtruks vos kelias minutes, o jei plaukeliai šalinami nugaros, kojų srityje, tam reikės skirti iki pusvalandžio. 

 

Ar lazerinio plaukelių šalinimo procedūrą galima atlikti visiems?

Yra kelios kontraindikacijos: nėštumas, kai kurie medikamentai, tam tikros odos problemos, virusinė pūslelinė. Dėl medikamentų ir turimų odos ligų prieš atliekant procedūrą būtinai pasikonsultuokite su specialistu, kuris ją atliks. Procedūros nerekomenduojama atlikti ir ten, kur yra tatuiruočių, apgamų ar ilgalaikis makiažas.

 

Koks galimas plaukelių šalinimo lazeriu šalutinis poveikis?

Kai kuriais atvejais gali pasireikšti lengvas šalutinis poveikis, pavyzdžiui, odos paraudimas, sausumas. Paprastai nieko nedarant tai praeina per dieną ar dvi, o dažnu atveju ir per kelias valandas po procedūros. Jei oda sausėja, pasirūpinkite efektyviu jos drėkinimu.

 

Ar odą reikia paruošti procedūrai?

Pasiruošimas nereikalaus nei daug jūsų laiko, nei pastangų, tereikia žinoti kelis paprastus aspektus. Apie porą savaičių iki lazerinio plaukelių šalinimo venkite saulės spindulių arba naudokite aukštą SPF turinčias priemones, nenaudokite depiliacijos priemonių, kurios plaukelius išrauna. Prieš procedūrą plaukelius nuskuskite.

 

Kai prižiūrėti odą po procedūros?

Po procedūros odą taip pat saugokite nuo saulės apie porą savaičių, 1–2 dienas nesilankykite sporto salėje, saunoje, nesilepinkite karšta vonia, nes negalima perkaisti. Odos netrinkite šiurkščiais rankšluosčiais, labiau palepinkite, negailėkite drėkinamųjų priemonių. Beje, svarbu nenaudoti odos priemonių, kurių sudėtyje yra alkoholio.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 528 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,