Mano Gargždai



„Gargždai“ praneša, jog traukiasi iš „Betsafe-LKL“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Betsafe-LKL nuotr. Betsafe-LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dalyvių gretas įpusėjus sezonui palieka turnyro lentelės autsaideriai „Gargždai“ (3-14). Aštuonis pralaimėjimus iš eilės patyrę gargždiškiai susidūrė su finansinėmis problemomis ir nebegali tęsti savo pasirodymo. Apie tai Delfi.lt pranešė komandos savininkas Ovidijus Jakubaitis.

 

„Visiškai galiu patvirtinti šį dalyką. Klaipėdos rajono savivaldybė jau anksčiau sakė, kad neskirs pinigų dėl galimai kažkokių skolų, nors beveik visi jų turi, bet vis tiek gauna tą finansavimą. Gal tik du ar trys LKL klubai neturi skolų, kai kurių jų jos yra milžiniškos.

Mūsų tos skolos – nei didelės, nei mažos, grubiai apibendrinus, einamosios. Buvo vieno-pusantro mėnesio atlyginimų ir pabrangusios arenos, nes savo šiemet neturime, klausimas. Tai yra logiška ir tiek. Ne paslaptis, kad užsieniečiams algos nevėlavo, nes jie buvo gerai atrinkti ir tikrai gerai žaidė. Su lietuviais derėjomės, gal jie ir piktesni buvo, nes vėluodami jiems mokėjome. Bet vis tikėjome ir tai žinojo, kad tuos pinigus turime gauti.

Meras ir trenerį buvo pasikvietęs, teigė, kad viskas gerai bus, bet politikų pažadai yra politikų pažadai. Taip ir įvyko.

O be Savivaldybės finansavimo gyvuoja tik vienas klubas ir turbūt žinote kuris – tas naujausias „Vilkai“. O visi kiti gauna dideles sumas, su kuriomis gali gyvuoti prisidurdami iš rėmėjų, kuriuos taip pat padeda prisivilioti savivaldybės ir merai. Šiuo atveju susidūrėme su visiška priešingybe.

Tai vyko nuo pat pradžių – nuo mūsų atėjimo į LKL iš NKL. Dabar atsukant laiką atgal, prisimenu, kad Savivaldybėje mums sakė, jog nereikalinga ta LKL komanda iš Gargždų. Tai prisiminus viskas dėliojasi labai konkrečiai ir aiškiai.

O tų politinių žaidimų aš nelinkęs žaisti, bet liberalai mums nuolat kaišiojo pagalius, nuolat. Užsakinėjo auditus, ruošėsi kažkokioms tarnyboms skųsti ir taip toliau. Tai įsivaizduokite, kokie dalykai darėsi, kad tik to krepšinio neliktų, ir kaip tai įmanoma. Mums reikėjo ne tik aikštelėje, bet dar ir su politikais žaisti ir atsimušinėti nuo jų daromo spaudimo. Panašu, kad jie pasiekė savo. Tai yra grynai politiniai motyvai“, – pasakojo O. Jakubaitis.

Klubas jau pradėjo bankroto procedūras. Apie tai buvo informuota ir LKL.

„Gargždai“ iš Klaipėdos rajono savivaldybės buvo tikimasi, bet nesulaukta 275 tūkstančių eurų paramos.

„Tai būtų buvę tikrai pakankami pinigai atsistoti į roges ir oriai bei ramiai užbaigti sezoną. Deja, politikai to neleido. Labai keista. Lieka tik spėlioti, kodėl tokie politiniai sprendimai. Ateity tai bus gera pamoka, kad tarp tų girnų geriau neiti, nes ta jų pozicija keičiasi ir keičiasi. Tokiuose politiniuose dalykuose aš esu tikrai bejėgis.

Savivaldybė man palengvino gyvenimą. Buvo daug bemiegių naktų, jaučiau atsakomybę už žaidėjus, nes visi jie yra žmonės. Labai išgyvenau. Savivaldybė šioje vietoje užbaigė mano kančias“, – ironizavo ekipos savininkas.

O. Jakubaičio manymu, klubo bankrotas atsilieps ir nuolat į stipriausių Europos krepšinio lygų dešimtuką patenkančios LKL reputacijai.

„Vienareikšmiškai. Tai stipriai atsilieps lygos prestižui. Lygos prezidentas ir visi kiti ją vadina stipria lyga, kuri papuola į geriausiųjų dešimtuką ar net ir aštuntuką kartais. Dabar bus suduotas smūgis“, – tikino „Gargždų“ vadovas.

„Kai tu negauni pagrindinio finansavimo, kuris yra užtikrintas lėšų šaltinis, kaip planuoti tą biudžetą? Šiemet Savivaldybė nusprendė jo nebeskirti, nes buvo sunkūs metai. Taip pasakė valdininkai. Tai ką daryti? Jeigu Savivaldybė būtų savo dalį skyrusi, viskas būtų gerai, rėmėjų būtume atradę. Bet taip neįvyko, o ji dar ir valdymą norėjo perimti. Tai parodo, kaip mąsto politikai: galvojo, nupirks ir darys toliau. Deja, džiaugiuosi, kad LKL galioja teisingumo principas ir tu negali tiesiog taip uždaryti vieno klubo ir perimti jo licencijos“, – kalbėjo O. Jakubaitis.

Šiemet „Gargždai“ čempionate žengė patys paskutiniai, 12-i. Pernai jie finišavo priešpaskutiniai, 11-i.

Savo ruožtu LKL praneša, kad oficialios FIBA krepšinio taisyklės numato komandos diskvalifikavimą iš turnyro tik tuo atveju, jei ji du kartus neatvyksta į tvarkaraštyje numatytas rungtynes.

Siekdama išsaugoti Gargždų komandą čempionate LKL nustato papildomą terminą Gargždų klubui dėl jų tolesnio dalyvavimo čempionate.

 

Siekiant minimalizuoti nuostolius dėl susidariusios situacijos (TV rungtynių transliacija, rungtynių organizavimas ir kt.), „Gargždų“ klubo vadovas LKL administracijai turi:

iki sausio 29 d. (pirmadienis) 11 val. raštu pranešti, ar „Gargždų“ komanda vyks į 2024-01-29 d. numatytas rungtynes Utenoje rungtyniauti su „Uniclub Casino-Juventus“;

iki vasario 2 d. (penktadienis) 11 val. raštu pranešti, ar VšĮGargždų sportas organizuos, o Gargždų“ komanda žais 2024-02-03 d. numatytas rungtynes Klaipėdoje su Panevėžio 7bet-Lietkabelio komanda.

Jei klubas iki nurodytų terminų nepakeis savo sprendimo, jam bus užskaityti pralaimėjimai rezultatu 0:20, o komanda bus diskvalifikuota iš LKL čempionato.

Kaip numato oficialios FIBA krepšinio taisyklės bei LKL čempionato vykdymo nuostatai, „Gargždams“ pasitraukus iš čempionato, visos jų sužaistos rungtynės bei jų rezultatai bus anuliuoti ir klubas praras LKL čempionato dalyvio licenciją.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 743 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,