Mano Gargždai



Lietuvių kalbos dienos ir vėl papuoš tarpušventį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvių kalbos dienos Lietuvių kalbos dienos

Šiemet ir vėl Valstybinė kalbos komisija pakvietė savivaldybes ir pavaldžias įstaigas suorganizuoti renginių, skirtų lietuvių kalbos puoselėjimui, ir taip įprasminti laikotarpį tarp dviejų valstybinių švenčių – Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios.

 

Pernai visoje šalyje gražiai paminėtas valstybinės kalbos statuso atkūrimo 35-metis. Klaipėdos krašto prisijungimo prie Didžiosios Lietuvos šimtmetis taip pat mus vėl paskatino susimąstyti apie lietuvių kalbos išlaikymo stebuklą ištisus 600 metų! Klaipėdos rajonas buvo tapęs Lietuvių kalbos dienų sostine, o šiemet Žemaitijos savivaldybėse (pusė Klaipėdos rajono savivaldybės taip pat žemaitiška) minimi Žemaitiško rašto metai, − tai mus skatina iš naujo pamilti savo tarmę, iš kurios semiamės žodyno turtų, kuri ugdo mūsų savitą būdą, netgi pasaulėžiūrą.

Tad pažinkime savąjį kraštą per kalbos pasaulį ir šiemet – dalyvaudami renginiuose ar tiesiog skirdami daugiau dėmesio taisyklingai, raiškiai, gražiai kalbai!

Klaipėdos rajono savivaldybės ir pavaldžių įstaigų 2024 m. Lietuvių kalbos dienų renginių planas skelbiamas Klaipėdos rajono savivaldybės interneto puslapio skiltyje „Valstybinė kalba“.

Savo veiklą ketina tęsti ir Lietuvių kalbos draugijos Ferdinando Kelkio skyrius. Visi, norintys dalyvauti skyriaus veikloje, kviečiami prisijungti. Pirmas šių metų pasitarimas J. Lankučio viešojoje bibliotekoje Gargžduose (Klaipėdos g. 15, III aukštas) vasario 6 d. 16 val.    

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 575 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,