Mano Gargždai



Atnaujinta buitinių nuotekų valymo įrenginių įrengimo išlaidų kompensavimo tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Klaipėdos rajono gyventojai jau gali susipažinti su atnaujintu Buitinių nuotekų valymo įrenginių įrengimo išlaidų kompensavimo tvarkos aprašu. Jame numatyta nauja dokumentų pateikimo tvarka ir laikotarpis, taip pat keičiasi kai kurios kompensavimo sąlygos.

 

Naujojoje tvarkoje numatyta, kad pareiškėjai turi būti ne mažiau nei vienus metus iki einamųjų metų rugsėjo 1 d. savo gyvenamąją vietą deklaravę Klaipėdos rajono savivaldybėje ir įrenginius įsirengę Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Taip pat apibrėžta, kokiu laikotarpiu bus galima teikti paraiškas – t. y. nuo einamųjų metų rugsėjo 1 d. iki lapkričio 15 d. Paraiškos, pateiktos po šio termino bus nenagrinėjamos ir kompensacijos neskiriamos.

Jeigu su išlaidų kompensavimo paraiška bus pateikti ne visi reikalingi dokumentai arba paraiška užpildyta netinkamai, per nustatytą terminą, kuris ne trumpesnis nei 5 kalendorinės dienos ir ne ilgesnis nei 14 kalendorinių dienų, duomenis galės patikslinti. Numatyta ir tai, kad nurodžius pagrįstas svarbias priežastis, dėl kurių pareiškėjas negali pateikti trūkstamų dokumentų ar informacijos iki nurodyto termino, jis galės būti pratęsiamas, bet ne ilgiau kaip iki einamųjų metų gruodžio 5 d.

Be to, naujame apraše atnaujinti ir paraiškų vertinimo prioritetai, ir atvejai, kada kompensacija neskiriama. Vertinant paraiškas, prioritetas bus skiriamas gausioms šeimoms, socialinę pašalpą gaunantiems asmenims, įrašytiesiems į rezervinį sąrašą kompensacijai gauti. Taip pat jei būste, dėl kurio teikiama paraiška gauti valymo įrenginių kompensaciją, gyvenamąją vietą yra deklaravęs neįgalus asmuo.

Kompensacija neskiriama, jei pareiškėjas nėra iki galo atsiskaitęs už įrenginių įrengimą, jei einamųjų metų rugsėjo 1 d. nėra sumokėjęs Savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą bei jei buitinių nuotekų valymo įrenginių įsigijimui ir įrengimui jau buvo skirta Savivaldybės parama. Taip pat kompensacija neskiriama, jei paraiška ir buitinių nuotekų valymo įrenginių įrengimas neatitinka kitų Kompensavimo tvarkos aprašo reikalavimų.

Visą atnaujintą tvarkos aprašą rasite ČIA.

Atkreipiame dėmesį, kad paraiškos šiuo metu nepriimamos ir nenagrinėjamos. Jas gyventojai galės teikti nuo rugsėjo 1-osios iki lapkričio 15 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 669 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,